Nejčtenější články

Biohacking: Které výživové hacky mají skutečně smysl?

Veronika Pourová , 29.01.2025

Biohacking je přístup k životnímu stylu, který zahrnuje využívání nejrůznějších technik a trategií pro optimalizaci a maximalizaci tělesného a duševního výkonu.

Proč se nebát sacharidů ani při hubnutí

Natálie Staroveská , 28.03.2025

Řada redukčních diet je založena na omezení nebo vyřazení sacharidů, což často vede k mylné představě, že bez odříkání pečiva nebo jiných příloh a omezení se pouze na maso a zeleninu, je hubnutí nemožné. Je tomu ale opravdu tak?

Co patří do kompostu? Můžou tam šlupky od pomeranče?

Soňa Klepek Jonášová , 25.06.2024

Každý český občan vyprodukuje ročně zhruba 100 kilogramů bioodpadu. A má-li k tomu domácnost se zahradou, jedná se už o solidní množství materiálu, kterým je velká škoda plýtvat.

Více příspěvků

Zažijte u nás

Nechte se inspirovat

Marek a Michal Borští ze Supernova Bakehouse nejen o croissantech

Kateřina Hýlová , 09.04.2025

V novém díle našeho podcastu jsme přivítali bratry Marka a Michala Borské, zakladatele pekárny Supernova Bakehouse, která se během krátké doby stala pojmem na pražské gastro scéně.

Výživa a imunita: Jak správná strava ovlivňuje naši obranyschopnost

Bc. Nikol Mastromatteová , 08.04.2025

Imunitní systém je klíčovou součástí naší ochrany před patogeny, škodlivými mikroorganismy a dalšími vnějšími vlivy. Výživa hraje zásadní roli v jeho správné funkci, protože jednotlivé živiny podporují růst, vývoj buněk a energetický metabolismus.

Nealkoholická piva

Natálie Staroveská , 04.04.2025

Konzumace nealkoholického piva v posledních letech výrazně roste, a to nejen mezi řidiči, ale i mezi lidmi, kteří hledají lehčí alternativu k tradičnímu pivu. Jedná se o všeobecně vhodnější nápoj do zdravého jídelníčku?

Jarní seriál Fyzio Pilates s Paní Božskou!

Kateřina Hýlová , 02.04.2025

Spouštíme náš nový seriál Fyzio Pilates s Paní Božskou! Každé dva týdny přineseme nový díl, který vás provede krok za krokem cvičením zaměřeným na mobilitu, stabilitu a regeneraci těla. Pokud máte pocit, že po zimě je vaše tělo ztuhlé a plné napětí, náš seriál je tu pro vás!

Maroš Jambor z kuchyní michelinských restaurací k novému příběhu Zlaté Prahy

Kateřina Hýlová , 02.04.2025

V nové epizodě podcastu jsme přivítali mladého šéfkuchaře Maroše Jambora, který se do gastronomie dostal poněkud netradičně - z prostředí vrcholového sportu.

Vyrůstání pod taktovkou diet: osobní svědectví žen, které žily s „Almond Mom“

Bc. Lucie Ščotková , 01.04.2025

Setkali jste se už s někým, kdo vnímá jídlo spíše jako nepřítele než jako důležité palivo pro tělo? Pojem Almond Mom (doslova „mandlová matka“) označuje rodiče, kteří své děti podvědomě učí, že jídlo je něco, co je třeba neustále kontrolovat a omezovat.

Je knedlík vhodná příloha pro děti?

Lucie Ščotková , 28.03.2025

Knedlík je součástí tradiční české kuchyně, kterou si mnozí z nás spojují s domovem a nedělními rodinnými obědy u babičky a dědečka. Jako nutriční terapeuti se často setkáváme s otázkou, zda je knedlík vhodnou přílohou do dětského jídelníčku.

Více příspěvků