Nejčtenější články

V Zátiší: Ikona fine diningu udává trendy už přes 30 let

Kristina Zábrodská , 26.09.2025

Restaurace V Zátiší byla prvním pražským podnikem s mezinárodní kvalitou jídla, servisu i prostředí a nastavenou laťku stále zvyšuje. S novým interiérem představuje slovanské kořeny naší kuchyně a vtahuje hosty do příběhu.

Polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Ne hladu: Veronika Pourová , 04.10.2023

Luštěniny jsou důležitým zdrojem vlákniny a bílkovin v našem jídelníčku, což je jeden z důvodů, proč je vhodné je zařazovat do jídelníčku již od útlého věku. Objevte recept na lahodnou čočkovou polévku.

Zdravé halloweenské recepty, které děti milují

Ne hladu: Andrea Pospíšil Jakešová , 15.09.2024

Halloween nemusí být jen o sladkostech. Připravte dětem zábavné a zároveň výživné dobroty, které perfektní pro každou halloweenskou party. Objevte tipy na strašidelné recepty, které zaujmou nejen děti, ale i dospělé!

Více příspěvků

Zažijte u nás

Nechte se inspirovat

František Kšána, řezník, který vás naučí milovat maso

Kateřina Hýlová , 05.11.2025

V nejnovější epizodě podcastu Špetka chuti jsme přivítali jednu z nejrespektovanějších osobností českého řeznického řemesla – Františka Kšánu. Pokud někdo dokáže s vášní a respektem mluvit o mase tak, že zapochybuje i zarytý vegetarián, je to právě on.

Nové V Zátiší – slovanský kompas, nový design a nový začátek

Kateřina Hýlová , 24.10.2025

Když se mění jedna z nejikoničtějších restaurací v Praze, stojí to za pozornost. V nové epizodě podcastu Špetka chuti jsme si povídali o kompletní proměně vlajkové lodě Zátiší Group, restaurace V Zátiší, která letos prošla zásadní rekonstrukcí i redefinicí konceptu.

Ondřej Širočka – muž, mění způsob, jak si nosíme jídlo a kávu s sebou

Kateřina Hýlová , 10.10.2025

Hostem nového dílu podcastu Špetka chuti je Ondřej Širočka, zakladatel projektů REkrabička a REkelímek, díky kterým se v Česku ušetřily už miliony jednorázových obalů. Ondřej dokazuje, že když se spojí ekologie, chytré technologie a funkční design, vznikne projekt, který reálně mění každodenní návyky tisíců lidí – a pomáhá planetě.

V Zátiší žiju svůj sen

Kristina Zábrodská , 07.10.2025

Tomáš Hlava propadl gastronomii na první brigádě a prošel mnoha podniky, aby se stále učil něco nového. V Zátiší pracuje jako sous chef a hlavně se stará o jejich pole. Objevil totiž novou vášeň.

Nová éra V Zátiší: Slovanský kompas, vlastní pole a interiér, kde jídlo hraje hlavní roli

Kristina Zábrodská , 26.09.2025

Restaurace V Zátiší vstoupila do nové kapitoly. Pod vedením manažera Marka Všelichy a šéfkuchaře Daniela Bureše představuje moderní slovanskou kuchyni, jejímž základem jsou lokální suroviny, sezonnost a příběhy zakořeněné v naší kultuře. S vlastním polem, novým interiérem i důrazem na udržitelnost vznikl koncept, kde se gastronomie mění v jedinečný zážitek a host se stává součástí příběhu.

Tomáš Jilík - jak chutná gastronomie z pohledu hosta

Kateřina Hýlová , 25.09.2025

Co je to dobrá restaurace? Musí mít Michelinskou hvězdu, být vidět na Instagramu nebo prostě jen dobře vařit?

„Miloval jsem je jako dítě.“ Párance Pavla Berkyho a jídlo dětství trochu jinak

Kateřina Hýlová , 11.09.2025

Občas stačí jen mouka, voda a trochu soli. A přesto z toho vznikne jídlo, které přežívá celé generace a stává se symbolem kulturní hrdosti. Řeč je o párancích, tradiční slovenské specialitě, která si zaslouží pozornost i na moderním jídelním stole.

Více příspěvků