Konečně máme pole

Kristina Zábrodská , 08.09.2025

Po více než deseti letech zlepšování konceptu udržitelnosti ve všech provozech Zátiší Group se restauraci V Zátiší podařilo získat vlastní pole pro pěstování zeleniny a bylinek.

U zdroje: v rybářství Štampach pro čerstvé ryby

Kristina Zábrodská , 03.09.2025

Šéfkuchař Daniel Bureš si rád vybírá suroviny osobně, a proto vyrazil s kolegy do rybářství Štampach, aby se na vlastní oči přesvědčil, jak žijí sladkovodní ryby, které v restauraci V Zátiší servíruje hostům.

Už to bublá, už to kvasí

Kristina Zábrodská , 04.03.2025

I špičkoví kuchaři se stále učí nové techniky, aby mohli naplno rozvíjet svou kreativitu a vymýšlet originální jídla. Naposledy se sešli na kurzu fermentace.

Zero Waste Vánoce: Udržitelné dárky pro každého člena rodiny

Soňa Klepek Jonášová , 13.11.2024

Přinášíme inspiraci na zero waste a udržitelné vánoční dárky, které jsou praktické, krásné a zároveň šetrné jak k přírodě, tak v mnoha případech i k naší peněžence. Najděte ideální dárek pro své blízké s ohledem na udržitelnost a to od od přírodní aromaterapie a květinových aranžmá pro celý rok až po originální zážitky a zdravé občerstvení pro celou rodinu.

Včely s výhledem na Pražský hrad

Kristina Zábrodská , 16.08.2024

Na střeše restaurace Mlýnec se nachází šest úlů, kde přes půl milionu včel vyrábí med. Můžete ho ochutnat.

Jak na udržitelný catering na konferenci: Inspirace od Holek z Marketingu

Soňa Klepek Jonášová , 16.07.2024

Na konferenci #HolkyzMarketingu jsme v Zátiší přistoupili k tvorbě menu s cílem maximalizovat jeho originalitu, ale i udržitelnost.

Co patří do kompostu? Můžou tam šlupky od pomeranče?

Soňa Klepek Jonášová , 25.06.2024

Každý český občan vyprodukuje ročně zhruba 100 kilogramů bioodpadu. A má-li k tomu domácnost se zahradou, jedná se už o solidní množství materiálu, kterým je velká škoda plýtvat.

Začali jsme měřit svou uhlíkovou stopu: U zaměstnanců je klíčová doprava

Soňa Klepek Jonášová , 30.05.2024

Změřit si svoji uhlíkovou stopu je prvním krokem k  rozhodnutí, kterým směrem se vydat v  rámci strategie k dosažení vyšší míře udržitelnosti.

Jak školní kantýny Fresh & Tasty bojují proti plýtvání jídlem

Kristina Zábrodská , 15.03.2024

Školní kantýny Fresh & Tasty přinášejí inovativní řešení proti plýtvání potravinami tím, že umožňují dětem samy rozhodovat o tom, co a kolik si naloží na talíř. Tento přístup nejen zmenšuje množství nedojedeného jídla, ale také vzdělává děti v oblasti udržitelnosti a zdravého stravování.

12