Skutečně vejce zvyšují cholesterol v krvi?

Ne hladu: Veronika Pourová , 18.03.2025

Kdo si vyslechl od lékaře diagnózu vyšší hladiny cholesterolu v krvi, jistě narazil na doporučení omezit v jídelníčku vejce – ať už se na internetu dočetl, že jde o jednu z potravin obsahujících nejvíce cholesterolu a nebo šlo o doporučení rodinných příslušníků, zejména těch ze starší generace.

Biohacking: Které výživové hacky mají skutečně smysl?

Veronika Pourová , 29.01.2025

Biohacking je přístup k životnímu stylu, který zahrnuje využívání nejrůznějších technik a trategií pro optimalizaci a maximalizaci tělesného a duševního výkonu.

Recepty na zdravé vánoční cukroví

Ne hladu: Veronika Pourová , 04.11.2024

Může být vánoční cukroví vůbec zdravé, když ve většině receptů najdete především velké množství cukru a tuku?

Úloha školní jídelny ve výživě dětí

Ne hladu: Veronika Pourová , 24.07.2024

Je školní jídelna zodpovědná za stravovací návyky dětí anebo to jsou spíše rodiče, na jejichž bedrech leží starost o to, aby se děti naučily jíst zdravě a vyváženě?

Jak využít zbylou přílohu? Tipy na vyvážené recepty ze zbytků.

Ne hladu: Veronika Pourová , 24.07.2024

Špatně jste odhadli množství přílohy a od víkendového oběda vám zbyly těstoviny, brambory či rýže a vy si marně lámete hlavu jak přebytky vhodně zužitkovat?

Jak jíst při cvičení - strava sportovce krok za krokem

Ne hladu: Veronika Pourová , 18.07.2024

Pokud jste začali sportovat a nevíte si rady s tím, jak upravit svůj jídelníček, zde je pár jednoduchých tipů.

Tipy na rychlé & zdravé obědy do krabičky

Ne hladu: Veronika Pourová , 17.07.2024

Rádi byste se zaměřili na častější přípravu vlastních obědů do práce, ale narážíte na nedostatek času nebo inspirace? Nevěste hlavu, stačí vědět, po čem sáhnout a příprava oběda Vám nezabere téměř žádný čas.

Jak se vyvíjela strava Čechů od dob Magdaleny Dobromily Rettigové do dnes

Ne hladu: Veronika Pourová , 10.07.2024

Pohled do historie nám může pomoci lépe poznat naší tradiční kuchyni i to, jak se vyvíjela energetická potřeba lidí s ohledem na životní styl. Pojďme se podívat až 200 let zpátky na to, jak vypadaly tehdejší kuchařské knihy a co se objevovalo na stolech našich předků.

Na co si dát pozor ve vegetariánské stravě

Ne hladu: Veronika Pourová , 18.03.2024

Vegetariánství i veganství patří mezi stravovací styly, které nabírají na popularitě, a to ať už z důvodů enviromentálních či etických. Pokud se rozhodneme v jídelníčku omezit nebo vyřadit maso, případně i další živočišné produkty, je důležité pohlídat si dostatečný příjem vybraných živin. A které to jsou?

12