alt-desktop

Brusinkový spritz: Vánoční kouzlo v každé sklence

21.11.2024

Doba čtení: 6 min

Hledáte recept na originální vánoční drink, který rozzáří sváteční chvíle?

Zátiší catering pod vedením Beverage manažera Zátiší Group, Marcela Jinocha, přichází s dokonalou kombinací brusinkového sirupu a prosecca. Připravte si doma svůj vlastní brusinkový spritz, který můžete také darovat jako jedlý dárek!

Brusinkový sirup

Brusinkový sirup:
(1l sirupu)

500 ml brusinkový džus

150 g sušených brusinek

200 g cukru krystal

4 skořice nalámané

3 ks badyánu

2 ks pomerančové kůry

300 ml vody

200 ml vodky



Příprava sirupu

1 Vše kromě vodky dejte do hrnce. Pomalu za občasného míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.

2 Přiveďte směs k varu a nechte 20 minut mírně probublávat.

3 Po dovaření rozmáčkněte brusinky, aby pustily více chuti a barvy. Promíchejte a nechte vychladnout.

4 Směs přeceďte přes látkový filtr a přidejte 200 ml vodky.

5 Důkladně promíchejte. Sirup je hotový a připravený k použití.

Cranberry spritz

Cranberry spritz
(5 drinků)

250 ml domácího brusinkového sirupu

oblíbená lahev Prosecca

Na dozdobení: brusinky, celá skořice, rozmarýn, led

Příprava drinku

1 Do sklenice vložte pár brusinek, větvičku rozmarýnu, kostky ledu a celou skořici

2 nalijte 50 ml brusinkového sirupu

3 dolijte 150 ml prosecca

4 ozdobte brusinkami, skořicí a rozmarýnovou větvičkou

5 nechte si chutnat.

Brusinkový spritz je nejen lahodným drinkem, ale i dokonalým svátečním dárkem.

Připravte ho pro své blízké a přidejte k němu ručně psaný recept – vykouzlíte úsměv a atmosféru, na kterou se nezapomíná.

Veselé Vánoce a na zdraví!

Podobné články

„Miloval jsem je jako dítě.“ Párance Pavla Berkyho a jídlo dětství trochu jinak

Kateřina Hýlová , 11.09.2025

Občas stačí jen mouka, voda a trochu soli. A přesto z toho vznikne jídlo, které přežívá celé generace a stává se symbolem kulturní hrdosti. Řeč je o párancích, tradiční slovenské specialitě, která si zaslouží pozornost i na moderním jídelním stole.

Jak na dokonalou vanilkovou zmrzlinu? Tipy od zmrzlinové královny Kateřiny Kočičkové

Kateřina Kočičková , 01.07.2025

Představte si dokonalý letní den. Slunce vás šimrá na tváři, vzduchem voní rozkvetlé stromy a vy držíte v ruce kornout s krémovou vanilkovou zmrzlinou, která chutná tak, že se stává zážitkem, ne jen dezertem.

Seznamte se s veganskými náhražkami masa: Jackfruit, seitan, tofu, tempeh, hrachový protein

Ing. Mgr. Veronika Pourová , 10.04.2025

Vegetariánství a veganství si za poslední roky získalo na popularitě. A alternativy masa už dávno nejsou jen o sóje a seitanu. Kromě toho se díky internetu a sociálním sítím rozšířilo i mnoho užitečných a chutných tipů a receptů, jak si kterou náhražku masa připravit. Pojďme se společně podívat, jak si na tom jednotlivé masové alternativy stojí výživově!