Postup vaření:
1. Fazole dejte den předem namočit do studené vody. Ráno vodu vyměňte a dejte fazole vařit. Vařte je aspoň 90 minut, postupně sbírejte pěnu, která se vytvoří na povrchu vody. V závěru varu, zhruba na posledních 10 minut, přidejte lžičku soli. Po uvaření slijte vodu do vedlejší misky a fazole nechte vychladnout.
2. Následně fazole rozmixujte, postupně lžící přidávejte slitou vodu tak, aby byla konzistence jemnější, podobná husté kaši.
3. Přidejte špetku chilli, pepře a zhruba 1/4 lžičky soli. Lžící postupně přidávejte práškový seitan a vždy po přidání jedné lžíce směs důkladně promíchejte. Setain začne směs propojovat a je důležité, aby se dostal rovnoměrně do celé hmoty. Až promícháte celé množství, rukou vytvarujte burgery a osmahněte na mírném plameni je na lžíci řepkové oleje. Je důležité, aby se burger dostatečně prohřál. Také je možné burgery péct v troubě na 180 stupňů po dobu 15 minut.
4. Poté rozpulte housku, jednu stranu potřete kečupem a druhou majonézou a vložte burger, na něj případně plátek sýru a kolečko rajčete, okurky a list salátu.