Společnost Zátiší Group se do projektu zapojila loni v září. „Za minulý rok jsme takto darovali 9 249 různých pokrmů – polévky, hlavní chody, bagety, sendviče, balené saláty těsně před datem spotřeby,“ říká Jiří Medvec. Všechny pokrmy musí splňovat standardy kvality a zdravotní nezávadnosti. Z kantýn a restaurací je vozí společnost DODO do nejbližších charit. Funguje to tak, že se kantýna přihlásí do systému Zachraň oběd a ten ji propojí s nejbližšími organizacemi v okolí. „Jídla darujeme z provozů kantýn Vision Café, Vig Kooperativa jídelna, Aspira Café, Innogy Café, Cube Bistro a od tohoto měsíce také City Canteen. Chtěli bychom darovat jídlo i z ostatních provozů, ale z logistických důvodů není v současnosti Zachraň jídlo schopné expandovat dále. Jídlo od nás putuje do různých azylových domů po Praze, např. do Azylového domu sv. Terezie v Karlíně provozovaném Charitou ČR,“ popisuje Jiří Medvec. Chcete-li se zapojit, můžete finančně podpořit rozvoz potravin přes platformu Darujme.cz. Organizaci Zachraň jídlo můžete také podpořit zakoupením jejich skvělé knihy Zachraň jídlo v kuchyni.
Díky dárcům a ochotě gastronomických podniků věnovat nesnězené porce charitativním organizacím funguje projekt Zachraň oběd nejen v Praze, ale i v Brně, v Berouně a v Tanvaldu. Rozšířit se může i díky vám.