1
Na temperování čokolády využijte mikrovlnou troubu. Je to jednoduché a rychlé, ale je třeba dávat pozor, aby se čokoláda nepřehřála.
2
Do skleněné misky vhodné do mikrovlnky dejte 2/3 čokoládových pecek. Zahřívejte je na poloviční výkon (50%) v krátkých intervalech po 15-20 sekundách.
3
Po každém intervalu důkladně promíchejte, aby se teplo rovnoměrně rozložilo.
4
Pokračujte, dokud čokoláda nedosáhne teploty 45 až 50 stupňů(hořká čokoláda).
5
Změřte ji cukrářským teploměrem.
6
Do rozpuštěné čokolády přidejte zbylé pecky a míchejte, až se všechny pecky rozpustí. Míchejte dál, až teplota klesne na 27 až 28 stupňů. Změřte ji cukrářským teploměrem.
7
Čokoládu vložte zpět do mikrovlnky na 5sekundové intervaly, dokud nedosáhne 31 až 32 stupňů.
8
Nyní je čokoláda správně temperovaná a připravená k použití.
9
Do vychlazené formy nalijte první vrstvu temperované čokolády. Rovnoměrně ji rozlijte po celé formě a bokách. Pomocí cukrářské karty stáhněte přebytečnou čokoládu zpět do mísy. Formu vraťte na pár minut do lednice, aby čokoládová vrstva zatuhla a vytvořila skořápku vhodnou k plnění.
10
Pistáciovou náplň s kadayif těstem dejte do cukrářského sáčku a naplňte jí čokoládovou skořápku. Nechte trochu volného prostoru u okrajů. Uložte na 30 minut do lednice.
11
Čokoládu znovu temperujte na 32 stupňů. Zchladlou a naplněnou čokoládovou skořápku zalijte zbývající temperovanou čokoládou. Povrch znovu zarovnejte pomocí cukrářské karty dohladka. Nechte ztuhnout v lednici alespoň 1 hodinu.
12
Po ztuhnutí opatrně vyjměte čokoládu z formy. Pro luxusní vzhled můžete posypat nasekanými pistáciemi, sušenými poupaty růží nebo přidat jedlé zlato.