„Tyto restaurace mají neuvěřitelnou schopnost přetvářet lokální suroviny do sofistikovaných jídel. Kladou také velmi silný důraz na detail a prezentaci a kompletní zážitek od příchodu do odchodu. Jako host si připadáte výjimečně už od okamžiku rezervace,“ vypráví Pavel Štěpánek.
Principy udržitelnosti, pečlivý výběr kvalitních surovin od lokálních dodavatelů a jejich kreativní úprava, individuální péče o hosta a vytvoření nezapomenutelného zážitku mají v DNA i pražské restaurace V Zátiší a Mlýnec. Rozdíl však tkví v jejich velikosti. „Rozdíl od našich restaurací není ani tak v servisu, jako v hloubce detailu prezentace jídla, přípravy ingrediencí a jejich zpracování. Takové míry detailu však při mnohem větší kapacitě našich restaurací těžko můžeme docílit,“ vysvětluje Pavel Štěpánek, Restaurant Manager Mlýnce.
Přesto si však tým z každého podniku odnesl alespoň jeden inspirativní krok, ať už ve spojení chutí a textur jednotlivých surovin nebo nové kulinářské techniky či prezentace. „Chceme zlepšit celkový zážitek pro naše hosty, včetně zavedení nových, inovativních servírovacích metod, které jsme obdivovali v berlínských restauracích,“ uzavírá Pavel Štěpánek.