alt-desktop

Mistrovská utkání aneb Souboj na talíři live

09.01.2024

Doba čtení: 10 min

O víkendu 20.–21. 1. poměří šéfkuchaři Marek Šáda a Láďa Vaníček svou kreativitu s jinými kuchaři v rámci festivalu Souboj na talíři live. Ochutnejte jejich menu!

Festivaly představují vítanou příležitost objevit něco nového, porovnat důvěrně známé s odlišným, potkat se s přáteli a pořádně si odpočinout. Kulinární festivaly k tomu všemu nabízejí i lahodné občerstvení a cestování po různých kontinentech během pár hodin.
 


Hvězdnými jmény hýří Souboj na talíři LIVE, který se koná v O2 Universu o víkendu 20. a 21. ledna.
Od 12 do 20 hodin můžete ochutnat originální menu z 10 nejlepších pražských restaurací, lipenského Mola a Grandhotelu Pupp a sledovat klání porotců soutěže Masterchef s jednotlivými kuchaři. Honza Punčochář se utká s Markem Šádou ze Zátiší, Láďu Vaníčka z Mlýnce vyzvou hned dva porotci a zároveň kuchaři televizní soutěže Souboj na talíři – Radek Kašpárek a Přemek Forejt. V každém souboji musí oba kuchaři uvařit stejný pokrm. Přímo na podiu si vyberou suroviny a po 15 minutách si mohou dojít ještě pro jednu ingredienci. „S Radkem Kašpárkem budeme připravovat krevety, které mám rád. Zatím se nijak zvlášť nepřipravuji, nechám se vtáhnout atmosférou festivalu,“ usmívá se Láďa Vaníček. Marek Šáda a Honza Punčochář rozehrají svou fantazii nad přeštíkem, který Marek použil i do menu Zimního festivalu V Zátiší. Tam ho můžete ochutnat od 15. ledna do 13.února.
 


Oblíbené hvězdy
 



Marek i Láďa skládali festivalové menu z oblíbených pokrmů hostů restaurací V Zátiší a Mlýnec a zároveň vycházeli ze sezonní nabídky surovin a efektního servírování. Marek vsadil na stálici denního menu, hit byznys lunche a oblíbený zimní dezert. „Rád lidem představuji suroviny od našich farmářů novým způsobem, trochu se je snažím i šokovat, aby vyzkoušeli něco nového, objevili nové chutě a zároveň se nebáli pokrm vůbec ochutnat, protože alespoň trochu znají české suroviny,“ vysvětluje svoji filozofii Marek. Láďa vybral miláčka hostů, novodobou divu a český skvost. „Jemnou chuť telecího masa podtrhne uzení přímo při podávání. Kachní maso jsem schoval do krokety, které v sobě spojují fine dining i street food, což je podstata tohoto festivalu,“ usmívá se Láďa.


Festivalové menu
Marek Šáda, V Zátiší

Raviola plněná konfitem z divočáka s koprovou omáčkou a s uzeným žloutkem
Grilované karé z přeštíka s barevnými řepami, křenovým jus a hořčičným semínkem
Čokoládové cremeaux s popcornem
 



Festivalové menu
Láďa Vaníček, Mlýnec

Zauzený telecí tatarák
Kachní kroketa s pečeným bramborovým salátem, domácí kimči, slaninový chips z tapioky a morková omáčka
Pistáciový větrník s vůní tonka fazole s datlovou zavařeninou



„Moc nás těší, že můžeme být součástí této prestižní akce. Potkáme se s ostatními šéfkuchaři, popovídáme si, ochutnáme si navzájem menu a zároveň se zblízka setkáme i s návštěvníky. Jsme zvědaví, které jídlo jim bude chutnat nejvíce,“ usmívá se Marek i Láďa.
 
Na jednom místě ochutnáte vytříbené pokrmy od největších tuzemských hvězd a můžete se jich zeptat na vše, co vás v kuchyni zajímá. A pokud chcete svůj zážitek vystřelit do nebe, zarezervujte si místo na obědě či večeři od Jacoba Jana Boermy, šéfkuchaře s třemi michelinskými hvězdami z holandské restaurace de Leest. Vstupenky koupíte online, celodenní vstupné stojí 690 Kč s konzumací v hodnotě 300 Kč, s VIP michelinským menu 4 990 Kč. A pokud zrovna o tomto víkendu lyžujete, nebo máte jiné plány, nezoufejte, vybrané sezonní lahůdky a výjimečný zážitek si můžete dopřát v Mlýnci nebo V Zátiší každý den nebo během Zimního festivalu.
 


A jak utkání proběhlo? Čtete zde


 

Podobné články

Když se vysoká gastronomie potká s divadlem. Jak bude vypadat gastro performance BEEF?

Kateřina Hýlová , 15.03.2025

Holešovická tržnice slaví 130 let, a to ve velkém stylu. V hlavní roli bude tento rok jídlo a pití, které bude vrcholit 20denním pop upem točícím se právě kolem jídla. Ochutnat budete mimochodem moci i dort, co upekli pejsek a kočička. Hlavním tahákem bude ale BEEF, unikátní gastro performance.

Připravte si svojí dubajskou čokoládu

Kristina Zábrodská , 07.03.2025

Už jste tento hit internetu ochutnali? V Café Restaurant Václav v Mladé Boleslavi chutná hostům tak, že ji tu připravili i jako dort a podělí se s vámi o recept.

BEEF - jak se tvoří gastro performance

Kateřina Hýlová , 06.03.2025

V nejnovějším díle našeho podcastu jsme se ponořili do světa, kde se divadlo prolíná s gastronomií, abychom vám představili unikátní projekt BEEF.