Návštěvníkům naservíruje Láďa Vaníček oblíbené stálice z Mlýnce ve festivalové úpravě. Zauzený telecí tatarák se stal už synonymem této restaurace u paty Karlova mostu. Mění se jen jeho provedení a doprovod. Na festivalu si ho vychutnáte s pivní tempurou, houbovým garumem a kapary.
Jako hlavní hvězda se představí hovězí wagyu. A nebyl by to Láďa Vaníček, kdyby ho neschoval do křupavé krokety. „Vybral jsem si hovězí krk, který pomalým, dlouhým dušením změkne, což se perfektně hodí jako náplň. Wagyu představuje nejvyšší kvalitu hovězího masa, na jazyku se přímo rozplývá,“ popisuje Láďa Vaníček. Jemnou štiplavost dodává hedvábná křenová kaše, umami chuť černý česnek, intenzivní zážitek octové perly. Omáčka z fermentovaného pepře jednotlivé komponenty harmonicky spojí a zároveň prodlouží jejich dochuť.
Větrník s borůvkovým krémem a maracujou přivolá léto. Pokud byste zatoužili po zimní úpravě, zastavte se v restauraci Mlýnec.