1
Nejprve si připravte chřest. Důkladně ho omyjte a následně zbavte tuhých dřevnatých konců. Chřest nakrájejte na kratší špalíčky.
2
Cibuli nakrájejte na drobno a orestujte na hluboké pánvi na řepkovém oleji. Poté přidejte chřest, plátky česneku a společně restujte zhruba 5 minut. Pár kousků chřestu vyndejte z pánve a dejte bokem. Budou se hodit jako dekorace na závěr.
3
Lehkce osolte, přilijte vývar a chřest povařte zhruba 10-15 minut, do změknutí.
4
Následně chřest rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete buď úplně do hladka anebo můžete nechat v polévce malé kousky, pokud to tak máte raději.
5
Přilijte smetanu, společně pár minut prohřejte, ale nevařte.
6
Na závěr dle chuti opepřete. Na talíři můžete dozdobit lžičkou smetany, kousky chřestu, praženými oříšky, semínky nebo zrníčky granátového jablka.