1
Čínské zelí nakrájejte na kostky 4 x 4 cm a vyperte je do velké mísy. Sůl rozmíchejte ve vodě a zelí zalijte. Nechte marinovat 12-15 hodin při pokojové teplotě, pak zelí důkladně propláchněte a nechte odkapat.
2
V hrnci zahřejte 500 ml vody, ve které rozmíchejte rýžovou mouku s paprikovým kořením. Nechte zhoustnout na omáčku a odložte stranou.
3
Mrkev, ředkev a pórek nakrájejte na tenké plátky. Přidejte prolisovaný česnek a zázvor. Do mísy vložte připravené zelí, nalijte omáčku a smíchejte s plátky. Důkladně promíchejte.
4
Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na plátky. Zázvor a česnek oloupejte a rozmixujte (stačí mírně na smoothie) s rybí omáčkou a jablečnou šťávou. Vlijte do promíchaného kimchi a naplňte do sklenic. Přikryjte a zatížte plátky zelninou.
5
Zakryjte víčkem a nechte alespoň 3 dny při pokojové teplotě, aby kvasilo. Pak přesuňte do lednice.