1
Bílkoviny jsou klíčové pro regeneraci tkání a správnou funkci svalů. Zahrňte do večeře zdravé zdroje bílkovin, jako jsou například méně tučné sýry (tvrdé sýry s 30 % tuku v sušině, cottage, mozzarella light), využít můžete i nízkotučný nebo polotučný tvaroh, libovou šunku, tuňáka či jiné maso v konzervě, vajíčka, tofu nebo luštěniny.
2
Sacharidy jsou hlavním zdrojem energie. Zkuste celozrnné varianty, jako jsou například celozrnné těstoviny (za studena do salátu), luštěniny (klidně z konzervy), bez obav můžete sáhnout i po pečivu. Bohatá na vlákninu bude třeba celozrnná tortilla nebo žitný chléb.
3
Tuky: Zahrňte do večeře zdravé tuky, jako jsou avokádo, olivový olej nebo ořechy. Tuky jsou důležité pro správnou absorpci některých vitaminů a minerálů a také pro udržení zdravé pokožky a vlasů.
4
Zelenina je bohatá na vitamíny, minerály, antioxidanty, obsahuje také vlákninu. Snažte se, aby byla vaše večeře co nejpestřejší. Kombinace různých druhů zeleniny vám zajistí širokou škálu živin. Přidat občas můžete i kousek ovoce.
5
Pijte dostatek vody: Nezapomeňte doplnit večeři dostatečným množstvím vody. Pití vody je klíčové pro hydrataci a pomáhá v trávení potravy.