alt-desktop

Zdravé halloweenské recepty, které děti milují

15.09.2024

Doba čtení: 7 min

Halloween nemusí být jen o sladkostech. Připravte dětem zábavné a zároveň výživné dobroty, které perfektní pro každou halloweenskou party. Objevte tipy na strašidelné recepty, které zaujmou nejen děti, ale i dospělé!

Období Halloweenu není jen o strašidelné výzdobě a kostýmech, ale také o různých dobrotách. Nabízí se samozřejmě různé sladkosti, bonbóny a sušenky, ale jako rodiče byste možná rádi zvolili i něco trochu výživnějšího. A co kdyby to bylo navíc zábavné?

V tomto článku pro vás Andrea, nutriční terapeutka Ne hladu, připravila několik rychlých a zdravých receptů na dětské halloweenské pohoštění, které jsou nejen chutné, ale i nutričně vyvážené. Tyto recepty jsou velmi snadné na přípravu, ale jistě se stanou zábavným doplňkem každé halloweenské párty. Navíc obsahují suroviny, které děti potěší, a zároveň jim dodají potřebné vitamíny a minerály, aniž by ztratily halloweenskou kouzelnou atmosféru.

Pojďme se tedy pustit do přípravy zdravého pohoštění, které si děti zamilují!

Pizza mumie

1 kaiserka nebo bagel

2 plátky 30 % sýru

4 plátky libové šunky

30 g rajčatového protlaku nebo kečupu

2 zelené olivy plněné červenou papričkou

Suroviny na 1 porci (2 mumie)


Postup

1 Předehřejte troubu na 220 stupňů.

2 Kaiserku nebo bagel rozkrojte na poloviny a položte je řeznou stranou nahoru na plech.

3 Namažte rajčatovým protlakem nebo kečupem.

4 Položte na každou polovinu dva plátky šunky.

5 Nakrájejte plátky sýra na tenké proužky a položte je jako obvazy mumie.

6 Přidejte olivy jako oči.

7 Pečte 4-5 minut, dokud se sýr nerozpustí.


Pavoučí vejce

4 vejce

2 lžíce polotučného tvarohu

1,5 lžičky dijonské hořčice

Jarní cibulka nadrobno nakrájená

Sůl

Pepř

Černé olivy

 

Postup

1 Vejce uvařte natvrdo a po vychladnutí oloupejte.

2 Rozkrojte vejce na půlky a vyjměte žloutky.

3 Žloutky rozmačkejte s tvarohem, hořčicí a jarní cibulkou. Osolte a opepřete dle chuti.

4 Připravenou směsí naplňte bílky.

5 Rozkrojte olivy. Půlky použijte jako těla pavouků, z druhé poloviny vytvořte pavoučí nohy.

6 Dejte do lednice alespoň na 30 minut před podáváním.



Zubatá jablka
Suroviny na 2 porce

1 červené jablko

2 lžíce arašídového másla (ideálně lehce ztuhlé z lednice)

Celé loupané madle
 



Postup

1 Jablko omyjte a vykrojte čtyři plátky ve tvaru půlměsíce.

2 Na každý pár plátků rozetřete arašídové máslo.

3 Vložte celé mandle mezi plátky, aby vypadaly jako zuby.

4 Před podáváním nechte lehce ztuhnout v lednici.



Teď už máte všechny ingredience pro zábavný a zdravý Halloween! Tak hurá do kuchyně a můžete začít kouzlit.


Přečíst článek

Vánoční cukroví - zdravé recepty nebo raději zdravý přístup?

Snažíte se o zdravější jídelníček a už teď máte hrůzu z toho, co budete dělat se vším tím vánočním cukrovím?

Přečíst článek

Podobné články

Biohacking: Které výživové hacky mají skutečně smysl?

Veronika Pourová , 29.01.2025

Biohacking je přístup k životnímu stylu, který zahrnuje využívání nejrůznějších technik a trategií pro optimalizaci a maximalizaci tělesného a duševního výkonu.

Vánočka z kvásku: Krok za krokem k dokonalé chuti Vánoc s Maškrtnicí

Kateřina Hýlová , 03.12.2024

Domácí vánočka je symbolem českých Vánoc. S tímto receptem od Maškrtnice zvládnete připravit dokonalou vánočku z kvásku (nebo droždí), která nadchne svou chutí i vůní. Zjistěte, jak na ni krok za krokem, a užijte si kouzlo svátečního pečení.

Brusinkový spritz: Vánoční kouzlo v každé sklence

Petra Jehne , 21.11.2024

Hledáte recept na originální vánoční drink, který rozzáří sváteční chvíle? Zátiší catering pod vedením Marcela Jinocha přichází s dokonalou kombinací brusinkového sirupu a Prosecca. Připravte si doma svůj vlastní brusinkový spritz, který můžete také darovat jako jedlý dárek!