alt-desktop

Užijte si zimu s chutí v restauracích Zátiší Group

08.01.2025

Doba čtení: 8 min

Po Třech králích začíná masopust – období hojnosti, hostin, masa a veselí. Užijte si ho na Zimním festivalu v restauracích Mlýnec a V Zátiší.

Novoroční předsevzetí o hubnutí, střídmosti a dietách odložte až na jaro. Jdou proti vaší DNA. I když už nežijeme v chaloupkách zapadaných sněhem a teplo nám zařídí ústřední topení, staletí krutých zim a urputné snahy o přežití z DNA nevymažeme. V našich zeměpisných šířkách bylo nutné krátké dny, dlouhé noci a chladné počasí přestát ve zdraví a dožít se jara. Jakékoliv snahy o snížení váhy proto odložte až na období, kdy se příroda začíná probouzet a přirozeně ucítíte příliv nové energie.
 
A co dělat teď v zimě? Zpříjemněte si ji aktivitami uvnitř. Bylo jen přirozené, že se o masopustu, který trval od Tří králů (6. ledna) do poloviny až konce února, lidé scházeli, veselili a tancovali. Probíhaly zabijačky, svatby i různé maškarní průvody. Na stole se často objevovalo maso, pečínky, klobásky, jitrničky, koláče, koblihy a lokše. Vše, co vám dodá energii.

Objevit menu

Zimní festival V Zátiší chutná jako sen

Dopřejte si menu Daniela Bureše, které spojuje tradiční suroviny s jeho moderním přístupem.

Objevit menu

Romantické zastavení ve V Zátiší

Genius loci, útulný interiér, dostatek soukromí a důvěrnou známost s touhou po překvapení ctí v restauraci V Zátiší šéfkuchař Daniel Bureš. Na první pohled tradiční suroviny upravuje kreativně tak, že vás každé sousto donutí k pozvolnému vychutnání. Už jen rozhodování mezi rybí či masovou variantou není jednoduché. Jako předkrm podává Daniel Bureš kozí sýr s červenou řepou a kakaem, nebo jesetera s nakládanými cibulkami a rybím fumetem (silným vývarem).

Tenké dlouhé těstoviny tajarin se koupou v humřím bisque s krevetami, přílišnou zemitost odpíchne citrus. Nebo zvolíte kuřecí prsa s houbami a bramborami?

Menu uzavírá cheesecake s dýní, pomerančem a anýzem, který podporuje trávení a dobrou náladu.

Rezervovat stůl ve V Zátiší


Pustit podcast

Poznejte šéfkuchaře V Zátiší

Daniel Bureš odhaluje zážitky z Hell’s Kitchen i svůj pohled na gastronomii.

Pustit podcast

Cesta kolem světa v Mlýnci

Přímo u Vltavy, s výhledem na Karlův most, si v restauraci Mlýnec vychutnáte zauzený předkrm, sivena s kroupotem a zimní zeleninou nebo argentinský steak s morkovou omáčkou a čokoládový fondant. Šéfkuchař Láďa Vaníček vsadil na kombinaci tuzemských i cizokrajných zimních surovin a vyhlášené pecky z Mlýnce.

Prozkoumat menu

Mlýnec zve na zimní festival chutí

Dopřejte si unikátní zimní menu, které spojuje tradiční suroviny s moderním přístupem šéfkuchaře Ládi Vaníčka..

Prozkoumat menu

Jako předkrm si můžete vybrat čerstvě zauzený telecí tatarák, který doplňuje pohanka, okurčičky cornichon a yuzu majonéza, nebo vegetariánský uzený celerový krém s černým lanýžem, granny smith jablkem a lískovými oříšky.

Nádherně hlubokou chuť argentinského striploin steaku zvýrazňuje silná morková omáčka a konfitovaný česnek. Z máslové kaše rafinovaně probleskuje čerstvý křen. Milovníci ryb ocení zajímavou kombinaci tučnějšího masa sivena s omáčkou z pečené dýně, kroupotem, misem a červenou řepou.
Čokoládový fondant okouzlí pak každého zimní trojicí perníku, slaného karamelu a pomeranče.



Rezervovat místo v Mlýnci

Zimní festival trvá téměř šest týdnů, s kým vyrazíte na gurmánskou objevitelskou cestu?

Pustit podcast

Poznejte šéfkuchaře Mlýnce

Co stojí za kouzlem každého pokrmu v Mlýnci? Láďa Vaníček vás provede svou inspirací i filozofií na talíři.

Pustit podcast

Podobné články

Klání šéfkuchařů na Nova festivalu chutí

Kristina Zabrodská , 08.01.2025

Zažijte víkend plný hvězdných chutí! 18. a 19. ledna vám ti nejlepší čeští šéfkuchaři, včetně Ládi Vaníčka a Daniela Bureše, naservírují nejen mistrovská jídla, ale i jedinečnou podívanou. Kulinární souboje, výjimečné chutě a zážitky, na které nezapomenete!

Marek Všelicha o tom, co dělá skvělý servis

Kateřina Hýlová , 22.11.2024

V novém díle podcastu jsme přivítali Marka Všelichu, nového manažera restaurace V Zátiší, který s sebou přináší zkušenosti z celého světa.

Lanýže: klenoty listopadu

Kristina Zábrodská , 11.11.2024

Zpříjemněte si listopad jedinečnými delikatesami. Restaurace V Zátiší servíruje od 13. do 30. listopadu speciální lanýžové menu, doplněné třemi odlišnými vinnými párováními.