alt-desktop

Adam Rundus a Dorota Dostálová o jídle, kuchařce a životní rovnováze

11.12.2024

Doba čtení: 3 min

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali Adama Runduse, letošního vítěze ocenění Objev roku ve Food blog roku, a jeho partnerku Dorotu Dostálovou.

Adam a Dorota se znají od dětství, ale jejich vztah přerostl v partnerský i pracovní, což nám dalo prostor k tomu, abychom prozkoumali, jak se dá skloubit práce a osobní život v tak intenzivním spojení. Má to své výhody nebo spíše nevýhody?

Pustit podcast

Poslechněte si Adama Runduse a Dorku Dostálovou

Jídlo, práce, vztah i gastro neřesti! Inspirujte se jejich příběhem a přičuchněte k jejich nové kuchařce.

Pustit podcast

V rozhovoru jsme si povídali o jejich cestě k jídlu – jak je jídlo spojilo a co pro ně znamená. Probrali jsme i jejich společný projekt SouZen, jaké s ním mají další plány, jaká jídla mají nejradši a jak přistupují ke spolupráci s restauracemi a dalšími klienty.

Probrali jsme i jejich novou kuchařku SMASH-BA, která je plná originálních a zábavných receptů z jedné pánve nebo kontaktního grilu. Stejně jako jsou oni plní energie, ta srší i z každé strany kuchařky. Bavili jsme se také o české gastronomii, o tom, jak vybírají místa, která doporučují. Nevyhnuli jsme se ani tématu Adamovy sestry, známé šéfkuchařky Kamu, respektive toho, jaké to je mít v rodině takto výraznou osobnost gastronomie. Pokud vás zajímá, jak funguje život a práce v partnerském tandemu, tento díl si rozhodně nenechte ujít!

Tip na další podcast

Pustit podcast

Jaké trendy hýbou pekařským světem?

Poslechněte si Julianu Fischerovou alias Maškrtnicí,

Pustit podcast

Podobné články

Richard Bielik o své kulinářské cestě, michelinských zkušenostech a jeho vizi pro Alcron

Kateřina Hýlová , 14.01.2025

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali Richarda Bielika, šéfkuchaře legendární restaurace Alcron v Praze. Richardova kulinářská cesta začala na rodném Slovensku a vedla přes renomované pražské hotely a restaurace, jako jsou Mandarin Oriental, The Grand Mark, Augustine či Le Palais, až do michelinské restaurace Kitchen W8 v Londýně a zpátky do pražské La Bottega Tusarova, Café Lounge či Taro.

Taste of Prague o tom, co českému gastru ještě chybí

Kateřina Hýlová , 09.01.2025

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali Zuzku a Honzu Valentovy, známé jako Taste of Prague. Tito průkopníci food tours u nás už více než deset let ukazují převážně cizincům krásy české gastronomie a odhalují, že naše kuchyně nejsou jen knedlíky a guláš.

Someliér Tomáš Novák o tom, s kterou (a jak velkou) lahví přežít Vánoce

Kateřina Hýlová , 18.12.2024

V nejnovějším díle podcastu jsme si povídali s Tomášem Novákem, head someliérem Zátiší Group. A protože je před Vánoci, tak jsme se rozhodli tento díl vzít opravdu odlehčeně.