alt-desktop

BEEF - jak se tvoří gastro performance

06.03.2025

Doba čtení: 4 min

V nejnovějším díle našeho podcastu jsme se ponořili do světa, kde se divadlo prolíná s gastronomií, abychom vám představili unikátní projekt BEEF.

Tato gastroperformance nabízí jedenáctichodovou večeři v prostorách bývalých jatek v Holešovické tržnici, kde se jídlo stává součástí uměleckého zážitku.

Naším hostem byl režisér a scenárista Adam Skala, programová manažerka Holešovické tržnice Veronika Svobodová a šéfkuchař restaurace Mlýnec Láďa Vaníček, které celé menu vymyslel.

Pustit podcast

Sejde se u stolu kuchař, režisér a producentka…

Tohle není vtip, ale gastro performance BEEF, kde se jídlo prolíná s divadlem! V podcastu vám Adam, Láďa a Veronika odhalí, jak jídlo může být součástí uměleckého zážitku.

Pustit podcast

Bavili jsme se o experimentálních přístupech k divadlu a překračování hranic tradičních forem, což se samozřejmě potvrzuje i u BEEF. Probrali jsme, jak se v současnosti proměňuje vnímání divadla jako umělecké formy a zda jsou lidé připraveni na interaktivní zážitky. Láďa nám prozradil, jak se takové jedinečné menu tvoří, v čem je "divadelní gastronomie" jiná a jaké výzvy přináší příprava menu, kde je pouze jeden chod masový.

Diskutovali jsme o tom, jak jídlo ovlivňuje vnímání zážitku z představení, zda může být plnohodnotnou součástí děje nebo jen doplňkem a jak to bude v případě BEEF. Nechali nás nahlédnout do zákulisí projektu, aby nás tak akorát navnadili na to, si celou večeři vyzkoušet na vlastní kůži.

U toho musím být!

Jídlo jako rituál, divadlo jako hostina!

V hlavní roli Kryštof Bartoš, v každém chodu Zátiší Group. 15 exkluzivních večerů, kde se fine dining mění v umění.

U toho musím být!

Pokud vás zajímá, jak může vypadat spojení divadla a gastronomie v unikátní gastroperformance, tento díl našeho podcastu si rozhodně nenechte ujít.

Tip na další podcast

Pustit podcast

Nalijte si inspiraci přímo do sluchátek!

George Němec odhaluje, co dělá drink výjimečným, jak poznat skvělý bar a jaké nejpodivnější objednávky zažil.

Pustit podcast

Podobné články

Když se vysoká gastronomie potká s divadlem. Jak bude vypadat gastro performance BEEF?

Kateřina Hýlová , 15.03.2025

Holešovická tržnice slaví 130 let, a to ve velkém stylu. V hlavní roli bude tento rok jídlo a pití, které bude vrcholit 20denním pop upem točícím se právě kolem jídla. Ochutnat budete mimochodem moci i dort, co upekli pejsek a kočička. Hlavním tahákem bude ale BEEF, unikátní gastro performance.

Giang Ta o novém Taru i vietnamských bistrech

Kateřina Hýlová , 13.03.2025

V nejnovějším díle podcastu byl naším hostem Giang Ta, spolumajitel Taro Group. Se svým bratrem stojí za úspěšnými podniky jako Gao Den, Dian, Pho 100 a Taro.

Už to bublá, už to kvasí

Kristina Zábrodská , 04.03.2025

I špičkoví kuchaři se stále učí nové techniky, aby mohli naplno rozvíjet svou kreativitu a vymýšlet originální jídla. Naposledy se sešli na kurzu fermentace.