alt-desktop

Daniel Bureš: Nový šéfkuchař V Zátiší o Hell's Kitchen, kariéře a životě mimo kuchyni

24.09.2024

Doba čtení: 4 min

V novém díle podcastu Špetka chuti jsme si povídali s Danielem Burešem, novým šéfkuchařem restaurace V Zátiší. Zjistíte, jaké to bylo v Hell's Kitchen, jak se dostal ke kuchařině a čemu se věnuje ve volném čase.

V dalším díle podcastu jsme si povídali s novým šéfkuchařem restaurace V Zátiší, sedmadvacetiletým Danem Burešem.

Kuchařina nebyla jeho vysněnou prací, ale spíš praktickou volbou. Zpočátku ho to moc nebavilo a vaření sloužilo k vydělání peněz.


Brzy mu ale došlo, že v tom podle jeho vlastních slov bude asi dobrý a vášeň pro vaření si postupně našel. Získal zkušenosti ve vyhlášených podnicích jako je Pizza Nuova, La Finestra, Bellevue nebo jako šéfkuchař malostranské restaurace Pastař. Restaurace V Zátiší se pod jeho vedením začíná měnit od letošního září.


Pustit podcast

Jak Daniel do kuchyně přišel

Objevte kariérní cestu šéfkuchaře V Zátiší, Daniela Bureše, kterého aktuálně můžete vidět v Hell’s Kitchen.

Pustit podcast

Dan s námi sdílel příběhy nejen ze své profesní dráhy, ale také to, jakým výzvám v životě čelil, ať už při nelehkém vyrůstání nebo v televizní show Hell's Kitchen. Dozvěděli jsme se i víc o jeho lásce k MMA a autům.



Dan mluví o svém přístupu k jídlu a kuchařskému stylu, o tom, co ho charakterizuje jako šéfkuchaře a zda má v plánu otevřít vlastní restauraci. Prozradil, jestli vaří i doma, co si v restauraci nikdy neobjedná, nebo kam rád zajde, když má chvíli volno od vlastní kuchyně.


Napsali o V Zátiší

Přečíst článek

Degustační menu V Zátiší

Na Luxus.cz se dozvíte o degustačním menu restaurace V Zátiší, kde šéfkuchař Daniel Bureš spojuje chutě z celého světa s pečlivým vinným párováním a jedinečnou atmosférou.

Přečíst článek

Tip na další podcast

Pustit podcast

Zákulisí michelinské kuchyně s Tomášem Ngocem

Objevte Tomášovu cestu z Moravy k michelinu v Londýně a jeho tipy z dvouhvězdičkové kuchyně.

Pustit podcast

 

Podobné články

Chili Ta Thuy o jídle, hejtech a světě food influencerství

Kateřina Hýlová , 19.06.2025

V nové epizodě podcastu jsme přivítali Chili Ta Thuy – výraznou osobnost české gastro scény, kterou sledují desetitisíce lidí nejen kvůli jídlu, ale i díky jejímu osobitému humoru, sebeironii a odvaze říkat věci napřímo.

U zdroje: v sýrárně na kozí farmě

Kristina Zábrodská , 10.06.2025

V restauraci Mlýnec nově ochutnáte kozí sýry z Povltaví. Šéfkuchař Láďa Vaníček si je osobně vybral na farmě Kozí roh.

Pavel Štěpánek o řízení Mlýnce, změnách v gastronomii a proč je důležité dívat se za roh

Kateřina Hýlová , 04.06.2025

Naším hostem v podcastu Špetka chuti byl tentokrát Pavel Štěpánek – člověk, který je v Zátiší Group prakticky od samého začátku.