alt-desktop

Daniel Feranec, alias Čo je Bratislava o rozdílech mezi Českem a Slovenskem

15.11.2024

Doba čtení: 3 min

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali jednoho z nejvlivnějších slovenských food influencerů, Dana Ferance, alias Čo je Bratislava, známého také jako Čojenko.

Dan nám přiblížil, jak vznikl jeho účet Čo je Bratislava, kde hodnotí hlavně bratislavské podniky, sdílí zážitky z návštěv, rozdává své „čojenkovy“ hvězdičky a baví své publikum s více než 80 tisíci sledujícími. K tomu má ale full-time job, takže nás zajímalo, jak moc času věnuje sítím.

Pustit podcast

Dan, známý jako “Čo je Bratislava”, vás vezme do světa slovenské gastronomie.

Poznejte jeho pohled na bratislavské podniky a rozdíly mezi Českem a Slovenskem.

Pustit podcast

V rozhovoru jsme se zaměřili na rozdíly mezi gastronomií v Česku a na Slovensku. Dan zmínil, že když hledá opravdu inspirativní kulinářský zážitek, raději si zajede do Prahy, kde najde množství kvalitních podniků koncentrovaných na jednom místě. Kávová a barová scéna ale v Bratislavě prý stojí za to, tak si musíme naplánovat poznávací cestu. Dozvěděli jsme se také, jak si vybírá místa, která hodnotí, a jestli dává i negativní recenze. Bavili jsme se o jeho vztahu k jídlu, o jeho nejoblíbenějších místech a (ne)zapomenutelných gastronomických zážitcích. 

Dan prozradil, jaké spolupráce přijímá a jaké by naopak nikdy nevzal, aby zůstal autentický a respektovaný ve své komunitě. Pokud vás zajímá, jak vypadá svět food influencerů, rozdíly mezi slovenskou a českou gastronomií a jaké podniky by Dan doporučil v Bratislavě, určitě si tento díl nenechte ujít!

Tip na další podcast

Pustit podcast

Co je vlastně catering a jak se za posledních 20 let měnil?

Kuba a Štěpán vám dají nahlédnout do zákulisí Zátiší cateringu, od plánování až po realizaci. Rozebírají výzvy, které při akcích řeší a prozradí i nějaké historky z jejich praxe.

Pustit podcast

Podobné články

Marek Všelicha o tom, co dělá skvělý servis

Kateřina Hýlová , 22.11.2024

V novém díle podcastu jsme přivítali Marka Všelichu, nového manažera restaurace V Zátiší, který s sebou přináší zkušenosti z celého světa.

Jakub Volek & Štěpán Vajrauch o zákulisí Zátiší cateringu

Kateřina Hýlová , 09.11.2024

V dalším díle podcastu jsme se vydali do světa cateringu. Pozvali jsme si 2 klíčové členy týmu Zátiší Catering, Kubu Volka a Štěpána Vajraucha, aby nás provedli tímto někdy opomíjeným, ale extrémně komplexním odvětvím gastronomie.

Hibi Ramadan o Hell's Kitchen, arabských kořenech a jídle jako lásce

Kateřina Hýlová , 23.10.2024

V nejnovějším dílu podcastu jsme si povídali s Hibi Ramadan. Hibi můžete znát z televizních show MasterChef Česko nebo aktuálně vysílané Hell's Kitchen Česko.