alt-desktop

Daniel Feranec, alias Čo je Bratislava o rozdílech mezi Českem a Slovenskem

15.11.2024

Doba čtení: 3 min

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali jednoho z nejvlivnějších slovenských food influencerů, Dana Ferance, alias Čo je Bratislava, známého také jako Čojenko.

Dan nám přiblížil, jak vznikl jeho účet Čo je Bratislava, kde hodnotí hlavně bratislavské podniky, sdílí zážitky z návštěv, rozdává své „čojenkovy“ hvězdičky a baví své publikum s více než 80 tisíci sledujícími. K tomu má ale full-time job, takže nás zajímalo, jak moc času věnuje sítím.

Pustit podcast

Dan, známý jako “Čo je Bratislava”, vás vezme do světa slovenské gastronomie.

Poznejte jeho pohled na bratislavské podniky a rozdíly mezi Českem a Slovenskem.

Pustit podcast

V rozhovoru jsme se zaměřili na rozdíly mezi gastronomií v Česku a na Slovensku. Dan zmínil, že když hledá opravdu inspirativní kulinářský zážitek, raději si zajede do Prahy, kde najde množství kvalitních podniků koncentrovaných na jednom místě. Kávová a barová scéna ale v Bratislavě prý stojí za to, tak si musíme naplánovat poznávací cestu. Dozvěděli jsme se také, jak si vybírá místa, která hodnotí, a jestli dává i negativní recenze. Bavili jsme se o jeho vztahu k jídlu, o jeho nejoblíbenějších místech a (ne)zapomenutelných gastronomických zážitcích. 

Dan prozradil, jaké spolupráce přijímá a jaké by naopak nikdy nevzal, aby zůstal autentický a respektovaný ve své komunitě. Pokud vás zajímá, jak vypadá svět food influencerů, rozdíly mezi slovenskou a českou gastronomií a jaké podniky by Dan doporučil v Bratislavě, určitě si tento díl nenechte ujít!

Tip na další podcast

Pustit podcast

Co je vlastně catering a jak se za posledních 20 let měnil?

Kuba a Štěpán vám dají nahlédnout do zákulisí Zátiší cateringu, od plánování až po realizaci. Rozebírají výzvy, které při akcích řeší a prozradí i nějaké historky z jejich praxe.

Pustit podcast

Podobné články

Chili Ta Thuy o jídle, hejtech a světě food influencerství

Kateřina Hýlová , 19.06.2025

V nové epizodě podcastu jsme přivítali Chili Ta Thuy – výraznou osobnost české gastro scény, kterou sledují desetitisíce lidí nejen kvůli jídlu, ale i díky jejímu osobitému humoru, sebeironii a odvaze říkat věci napřímo.

Pavel Štěpánek o řízení Mlýnce, změnách v gastronomii a proč je důležité dívat se za roh

Kateřina Hýlová , 04.06.2025

Naším hostem v podcastu Špetka chuti byl tentokrát Pavel Štěpánek – člověk, který je v Zátiší Group prakticky od samého začátku.

Lukáš Pohl o cukrařině jako řemesle, odpovědnosti tradice a moderním Myšákovi

Kateřina Hýlová , 23.05.2025

V nejnovější epizodě našeho podcastu jsme přivítali cukráře Lukáše Pohla, který dnes vede slavnou pražskou cukrárnu Myšák – místo, kde tradice potkává současnost a kde dezert není jen sladká tečka, ale důležitá součást zážitku.