alt-desktop

Darina Křivánková o tom, jaké život přináší šance

08.05.2025

Doba čtení: 3 min

V novém díle našeho podcastu jsme přivítali Darinu Křivánkovou – novinářku, publicistku, bývalou šéfredaktorku magazínu Gurmet, ale hlavně ženu, která se nikdy nebála vykročit z komfortní zóny.

Ač vystudovala filmovou vědu, její profesní cesta ji zavedla do gastronomie, o které nejprve psala, pak ji vařila doma v rámci populární bytové restaurace Na Faře a nakonec se odhodlala s partnerem otevřít vlastní bistro Topinka v Českém Krumlově.

Pustit podcast

Z Prahy do Krumlova a z psaní rovnou do kuchyně

Darina Křivánková o odvaze měnit směr v životě i v gastru a konci jedné kapitoly.

Pustit podcast

V podcastu jsme mluvili o tom, co ji na gastru přitahuje, proč odešla z Prahy právě do Krumlova, jak se z chleba stala hlavní hvězda jejího menu a co všechno obnáší realita provozu vlastního podniku v turisticky vytíženém městě. Darina otevřeně popsala i výzvy, které přinesla práce v kuchyni bez předchozí praxe, a jak rozdílně funguje gastronomie v regionech oproti metropoli.

Povídali jsme si také o její otevřené zpovědi, ať už v knize Jak si nabít hubu, nebo o její pravidelné zpovědi Drobky z Topinky, ve kterých dál sdílí své postřehy z oboru i života. Dozvíte se také, co plánuje teď, když je kapitola Topinky uzavřená.

Pokud vás zajímá osobní příběh plný odhodlání, změn i autenticity, rozhodně si tenhle díl nenechte ujít.

Tip na další podcast
 

Pustit podcast

Z práv do vysoké gastronomie

Jana Jelič - kreativní šéfkuchařka Ambiente mluví o své cestě, ženách v kuchyni i vychytávkách pro každodenní vaření.

Pustit podcast

Podobné články

Jana Jelič o kreativitě v kuchyni

Kateřina Hýlová , 24.04.2025

V nové epizodě podcastu jsme přivítali Janu Jelič – šéfkuchařku, kreativní mysl a jednu z mála výrazných žen na české gastronomické scéně.

Czechfoodie o životě food influencerky

Kateřina Hýlová , 17.04.2025

V nové epizodě našeho podcastu jsme si povídali s hostem, který sice zůstává v anonymitě, ale její instagramové jméno zná každý, kdo se zajímá o pražskou gastronomii – Czechfoodie.

Marek a Michal Borští ze Supernova Bakehouse nejen o croissantech

Kateřina Hýlová , 09.04.2025

V novém díle našeho podcastu jsme přivítali bratry Marka a Michala Borské, zakladatele pekárny Supernova Bakehouse, která se během krátké doby stala pojmem na pražské gastro scéně.