alt-desktop

Marek a Michal Borští ze Supernova Bakehouse nejen o croissantech

09.04.2025

Doba čtení: 10 min

V novém díle našeho podcastu jsme přivítali bratry Marka a Michala Borské, zakladatele pekárny Supernova Bakehouse, která se během krátké doby stala pojmem na pražské gastro scéně.

Jeden má pod palcem business, druhý výrobu. Specializují se na croissanty a výrobky z laminovaného těsta, které dovedli k dokonalosti díky pečlivému testování, inspiraci zahraničím a důrazu na preciznost. Povídali jsme si o tom, proč se rozhodli zaměřit právě na croissanty, jak se proměnil jejich přístup od prvních pokusů až po dnešní vytuněnou výrobu a co všechno obnáší posun z domácí trouby na profesionální úroveň.

Pustit podcast

Croissanty, které dobývají Prahu

Jak chutná podnikání ve dvou? Co stojí za dokonalým croissantem? Marek a Michal Borští o řemesle, designu a podnikatelském mindsetu.

Pustit podcast


Pokud vás zajímá, jak se dělá top croissant, jak funguje sourozenecké podnikání a proč je dobrý produkt jen začátek celé filozofie, tenhle díl byste si neměli nechat ujít.

Mluvili jsme i o konceptu jejich podniků – minimalistický interiér, vizuálně čistá prezentace produktů a důraz na udržitelnost, což dokazuje i unikátní sedmimetrový bar z rebetonu, který dominuje jejich holešovickému podniku. Probrali jsme také jejich spolupráci s výběrovými pražírnami (včetně těch zahraničních), výběr příchutí, přístup k trendům typu dubajská čokoláda nebo newyorské rolky a rozdíly mezi jejich provozy v Holešovicích a Karlíně.
 

Pokud vás zajímá, jak se dělá top croissant, jak funguje sourozenecké podnikání a proč je dobrý produkt jen začátek celé filozofie, tenhle díl byste si neměli nechat ujít.
 

Tip na další podcast

Pustit podcast

Jak se ze sportovce stane šéfkuchař světové úrovně?

Maroš Jambor vařil v kuchyních Gordona Ramsayho, Daniela Humma i Alaina Ducasse. Teď přijel do Čech otevřít Zlatou Prahu.

Pustit podcast

Podobné články

Maroš Jambor z kuchyní michelinských restaurací k novému příběhu Zlaté Prahy

Kateřina Hýlová , 02.04.2025

V nové epizodě podcastu jsme přivítali mladého šéfkuchaře Maroše Jambora, který se do gastronomie dostal poněkud netradičně - z prostředí vrcholového sportu.

Martin Štangl o důležitosti lokálnosti a kvality surovin

Kateřina Hýlová , 27.03.2025

V novém díle podcastu jsme přivítali Martina Štangla, šéfkuchaře, který propůjčil své jméno stejnojmenné restauraci Štangl. Vznikla v roce 2023 jako samostatný projekt uprostřed jiného, a to neméně známého podniku Eska.

Denisa Rybářová o zachraňování obědů a plýtvání

Kateřina Hýlová , 19.03.2025

V nejnovějším díle podcastu jsme se podívali na jídlo, které by normálně skončilo v koši, a na to, jak ho můžeme zachránit.