alt-desktop

Marek a Michal Borští ze Supernova Bakehouse nejen o croissantech

09.04.2025

Doba čtení: 10 min

V novém díle našeho podcastu jsme přivítali bratry Marka a Michala Borské, zakladatele pekárny Supernova Bakehouse, která se během krátké doby stala pojmem na pražské gastro scéně.

Jeden má pod palcem business, druhý výrobu. Specializují se na croissanty a výrobky z laminovaného těsta, které dovedli k dokonalosti díky pečlivému testování, inspiraci zahraničím a důrazu na preciznost. Povídali jsme si o tom, proč se rozhodli zaměřit právě na croissanty, jak se proměnil jejich přístup od prvních pokusů až po dnešní vytuněnou výrobu a co všechno obnáší posun z domácí trouby na profesionální úroveň.

Pustit podcast

Croissanty, které dobývají Prahu

Jak chutná podnikání ve dvou? Co stojí za dokonalým croissantem? Marek a Michal Borští o řemesle, designu a podnikatelském mindsetu.

Pustit podcast


Pokud vás zajímá, jak se dělá top croissant, jak funguje sourozenecké podnikání a proč je dobrý produkt jen začátek celé filozofie, tenhle díl byste si neměli nechat ujít.

Mluvili jsme i o konceptu jejich podniků – minimalistický interiér, vizuálně čistá prezentace produktů a důraz na udržitelnost, což dokazuje i unikátní sedmimetrový bar z rebetonu, který dominuje jejich holešovickému podniku. Probrali jsme také jejich spolupráci s výběrovými pražírnami (včetně těch zahraničních), výběr příchutí, přístup k trendům typu dubajská čokoláda nebo newyorské rolky a rozdíly mezi jejich provozy v Holešovicích a Karlíně.
 

Pokud vás zajímá, jak se dělá top croissant, jak funguje sourozenecké podnikání a proč je dobrý produkt jen začátek celé filozofie, tenhle díl byste si neměli nechat ujít.
 

Tip na další podcast

Pustit podcast

Jak se ze sportovce stane šéfkuchař světové úrovně?

Maroš Jambor vařil v kuchyních Gordona Ramsayho, Daniela Humma i Alaina Ducasse. Teď přijel do Čech otevřít Zlatou Prahu.

Pustit podcast

Podobné články

Darina Křivánková o tom, jaké život přináší šance

Kateřina Hýlová , 08.05.2025

V novém díle našeho podcastu jsme přivítali Darinu Křivánkovou – novinářku, publicistku, bývalou šéfredaktorku magazínu Gurmet, ale hlavně ženu, která se nikdy nebála vykročit z komfortní zóny.

Jana Jelič o kreativitě v kuchyni

Kateřina Hýlová , 24.04.2025

V nové epizodě podcastu jsme přivítali Janu Jelič – šéfkuchařku, kreativní mysl a jednu z mála výrazných žen na české gastronomické scéně.

Czechfoodie o životě food influencerky

Kateřina Hýlová , 17.04.2025

V nové epizodě našeho podcastu jsme si povídali s hostem, který sice zůstává v anonymitě, ale její instagramové jméno zná každý, kdo se zajímá o pražskou gastronomii – Czechfoodie.