alt-desktop

Martin Štangl o důležitosti lokálnosti a kvality surovin

27.03.2025

Doba čtení: 4 min

V novém díle podcastu jsme přivítali Martina Štangla, šéfkuchaře, který propůjčil své jméno stejnojmenné restauraci Štangl. Vznikla v roce 2023 jako samostatný projekt uprostřed jiného, a to neméně známého podniku Eska.

Právě o propojení těchto dvou konceptů, o rozhodnutí vydat se vlastní cestou a o tom, co znamená mít restauraci se svým jménem na štítě, jsme si povídali hned na úvod.

Pustit podcast

Když za vás mluví suroviny.

S šéfkuchařem Martinem Štanglem jsme si povídali o lokálnosti, kvalitě a zodpovědném přístupu ke zpracování surovin.

Pustit podcast

Martinův kuchařský styl si drží silnou vazbu k lokálním surovinám a respektu k jejich zpracování. Jeho kuchyně je česká s maximálním důrazem na lokální dodavatele, se kterými pracuje napřímo. Menu ve Štanglu se opírá o udržitelné a generacemi ověřené principy, ať už jde o fermentaci, zužitkování vedlejších produktů nebo o kombinaci tradičních a moderních technik přípravy.

Zároveň zůstavá stále aktivní i v Esce, která nedávno otevřela svou novou pobočku na Letné. Právě tam se znovu potvrdilo, jak velkým fenoménem se tahle značka stala – před vchodem se tvořily fronty a o jejich chlebové produkty byl doslova masový zájem.

Jestli vás zajímá, jak se dělá moderní česká kuchyně s respektem k surovinám i řemeslu, jak se řídí kuchyně, která není jen o jídle, ale o filozofii, rozhodně si tento díl nenechte ujít.
 

Tip na další podcast

Pustit podcast

Kolik obědů končí zbytečně v koši?

A jak je můžeme dostat k těm, kteří je potřebují? Dozvíte se v podcastu s Denisou Rybářovou.

Pustit podcast

Podobné články

Darina Křivánková o tom, jaké život přináší šance

Kateřina Hýlová , 08.05.2025

V novém díle našeho podcastu jsme přivítali Darinu Křivánkovou – novinářku, publicistku, bývalou šéfredaktorku magazínu Gurmet, ale hlavně ženu, která se nikdy nebála vykročit z komfortní zóny.

Jana Jelič o kreativitě v kuchyni

Kateřina Hýlová , 24.04.2025

V nové epizodě podcastu jsme přivítali Janu Jelič – šéfkuchařku, kreativní mysl a jednu z mála výrazných žen na české gastronomické scéně.

Czechfoodie o životě food influencerky

Kateřina Hýlová , 17.04.2025

V nové epizodě našeho podcastu jsme si povídali s hostem, který sice zůstává v anonymitě, ale její instagramové jméno zná každý, kdo se zajímá o pražskou gastronomii – Czechfoodie.