alt-desktop

Maškrtnica o záludnostech pečení (nejen) chleba

05.12.2024

Doba čtení: 3 min

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali Julianu Fischerovou, kterou většina z nás zná jako Maškrtnici – průkopnici kváskového pečení chleba u nás.

Juliana nejen učí amatérské pekaře, jak si doma připravit dokonalý chléb, ale pomáhá i profesionálům v pekárnách, abychom si skvělé pečivo mohli užít na co nejvíce místech. Povídali jsme si o tom, jak vůbec začínala péct a jak vznikl její blog o pečení, na který míří snad všichni domácí pekaři. 

Pustit podcast

Jaké trendy hýbou pekařským světem?

Poslechněte si aktuální trendy v pečení, tipy jak zvládnout nejen kváskový chléb, ale i další pečicí výzvy.

Pustit podcast

Juliana nám přiblížila aktuální trendy v pečení, prozradila tipy na chleba, který zvládne doma každý a také to, co je pro ni osobně největší pekařská výzva. Zajímalo nás, jak ovlivnil její práci covidový boom domácího pečení a jak s ní kvásek cestuje doslova po celém světě.

Přejít na recept

Upečte vánočku jako Maškrtnica

Objevte jednoduchý recept na vánočku, která bude hvězdou vašeho svátečního stolu. Kvásková nebo s droždím, vždy dokonalá!

Přejít na recept

A protože jsou Vánoce za dveřmi, nemohly chybět tipy na vánoční pečení. Probrali jsme, co nikdy nechybí na jejím vánočním stole, propůjčila nám svůj recept na vánočku a hlavně se podělila o několik triků a fíglů, díky kterým bude vaše letošní vánočka ta úplně nej! Pokud chcete načerpat inspiraci od jedné z největších pekařských ikon, tento díl podcastu si rozhodně nenechte ujít!

Tip na další podcast

Pustit podcast

Poslechněte si celý podcast s Veronikou Pourovou z Ne hladu

O výživě, mýtech a zdravém přístupu k jídlu! Klikněte a nalaďte se.

Pustit podcast

Podobné články

Taste of Prague o tom, co českému gastru ještě chybí

Kateřina Hýlová , 09.01.2025

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali Zuzku a Honzu Valentovy, známé jako Taste of Prague. Tito průkopníci food tours u nás už více než deset let ukazují převážně cizincům krásy české gastronomie a odhalují, že naše kuchyně nejsou jen knedlíky a guláš.

Someliér Tomáš Novák o tom, s kterou (a jak velkou) lahví přežít Vánoce

Kateřina Hýlová , 18.12.2024

V nejnovějším díle podcastu jsme si povídali s Tomášem Novákem, head someliérem Zátiší Group. A protože je před Vánoci, tak jsme se rozhodli tento díl vzít opravdu odlehčeně.

Adam Rundus a Dorota Dostálová o jídle, kuchařce a životní rovnováze

Kateřina Hýlová , 11.12.2024

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali Adama Runduse, letošního vítěze ocenění Objev roku ve Food blog roku, a jeho partnerku Dorotu Dostálovou.