alt-desktop

Kristína Nemčková o nejlepším jídle, vlastních pop upech a sociálních sítích

06.10.2024

Doba čtení: 10 min

Kristína Nemčková, v pouhých 23 letech má za sebou tolik zkušeností, co někteří kuchaři nenasbírají za celý život. Vaří od malička, od 12 buduje svůj brand na sociálních sítích a cílevědomě jde za svými sny, který si jeden po druhém plní.

Vítězství v MasterChef Česko 2019 bylo jen odrazovým můstkem k tomu, aby se věnovala gastronomii na nejvyšší úrovni. V našem podcastu se podělila o své zkušenosti z michelinských restaurací, zejména ze slavného Geranium v Kodani, která má tři michelinské hvězdy a patří mezi nejlepší restaurace na světě.

Pustit podcast

Nechte se inspirovat Kristínou Nemčkovou

Odhalte tajemství nezapomenutelného jídla.

Pustit podcast

Kristínin první opravdový job v londýnské restauraci Story se 2 michelinskými hvězdami, byl tvrdá škola, kterou ale považuje za ten nejlepší základ. V Geraniu pracovala jako sous-chef a naučila se zde preciznosti, inovaci a pokoře k surovinám, přičemž si osvojila práci se zeleninou a mořskými plody.

Povídali jsme si o jejích aktuálních projektech, včetně pop-up večeří, které pořádá, a jak se věnuje své rostoucí komunitě na sociálních sítích, kde s nadšením sdílí své recepty a tipy z kuchyně (a kde na to vůbec bere čas a energii).

Nejlepší jídlo souvisí s emocí nebo vzpomínkou.

Kristína nám také prozradila, jaké nové výzvy ji teď čekají a co podle ní dělá jídlo opravdu výjimečným. I když se snažíme, aby naše podcasty nebyly příliš dlouhé, s Kristínou jsme měli co dělat, abychom se vůbec do hodiny vešli. Je toho tolik, co bychom chtěli probrat, že bychom tam mohli sedět hodiny. Poslechněte si podcast a nechce se inspirovat stejně jako my.
 

Tip na další podcast

Pustit podcast

Jak Daniel do kuchyně přišel

Objevte kariérní cestu šéfkuchaře V Zátiší, Daniela Bureše, kterého aktuálně můžete vidět v Hell’s Kitchen.

Pustit podcast

Podobné články

Nové V Zátiší – slovanský kompas, nový design a nový začátek

Kateřina Hýlová , 24.10.2025

Když se mění jedna z nejikoničtějších restaurací v Praze, stojí to za pozornost. V nové epizodě podcastu Špetka chuti jsme si povídali o kompletní proměně vlajkové lodě Zátiší Group, restaurace V Zátiší, která letos prošla zásadní rekonstrukcí i redefinicí konceptu.

Tomáš Jilík - jak chutná gastronomie z pohledu hosta

Kateřina Hýlová , 25.09.2025

Co je to dobrá restaurace? Musí mít Michelinskou hvězdu, být vidět na Instagramu nebo prostě jen dobře vařit?

Pavel Berky - mezi módou a kuchyní

Kateřina Hýlová , 10.09.2025

Hostem nejnovějšího dílu podcastu Špetka chuti je muž, který s lehkostí balancuje mezi světy módy a jídla. Návrhář, kuchař, influencer a autor kuchařek v jedné osobě Pavel Berky.