alt-desktop

Kristína Nemčková o nejlepším jídle, vlastních pop upech a sociálních sítích

06.10.2024

Doba čtení: 10 min

Kristína Nemčková, v pouhých 23 letech má za sebou tolik zkušeností, co někteří kuchaři nenasbírají za celý život. Vaří od malička, od 12 buduje svůj brand na sociálních sítích a cílevědomě jde za svými sny, který si jeden po druhém plní.

Vítězství v MasterChef Česko 2019 bylo jen odrazovým můstkem k tomu, aby se věnovala gastronomii na nejvyšší úrovni. V našem podcastu se podělila o své zkušenosti z michelinských restaurací, zejména ze slavného Geranium v Kodani, která má tři michelinské hvězdy a patří mezi nejlepší restaurace na světě.

Pustit podcast

Nechte se inspirovat Kristínou Nemčkovou

Odhalte tajemství nezapomenutelného jídla.

Pustit podcast

Kristínin první opravdový job v londýnské restauraci Story se 2 michelinskými hvězdami, byl tvrdá škola, kterou ale považuje za ten nejlepší základ. V Geraniu pracovala jako sous-chef a naučila se zde preciznosti, inovaci a pokoře k surovinám, přičemž si osvojila práci se zeleninou a mořskými plody.

Povídali jsme si o jejích aktuálních projektech, včetně pop-up večeří, které pořádá, a jak se věnuje své rostoucí komunitě na sociálních sítích, kde s nadšením sdílí své recepty a tipy z kuchyně (a kde na to vůbec bere čas a energii).

Nejlepší jídlo souvisí s emocí nebo vzpomínkou.

Kristína nám také prozradila, jaké nové výzvy ji teď čekají a co podle ní dělá jídlo opravdu výjimečným. I když se snažíme, aby naše podcasty nebyly příliš dlouhé, s Kristínou jsme měli co dělat, abychom se vůbec do hodiny vešli. Je toho tolik, co bychom chtěli probrat, že bychom tam mohli sedět hodiny. Poslechněte si podcast a nechce se inspirovat stejně jako my.
 

Tip na další podcast

Pustit podcast

Jak Daniel do kuchyně přišel

Objevte kariérní cestu šéfkuchaře V Zátiší, Daniela Bureše, kterého aktuálně můžete vidět v Hell’s Kitchen.

Pustit podcast

Podobné články

Chili Ta Thuy o jídle, hejtech a světě food influencerství

Kateřina Hýlová , 19.06.2025

V nové epizodě podcastu jsme přivítali Chili Ta Thuy – výraznou osobnost české gastro scény, kterou sledují desetitisíce lidí nejen kvůli jídlu, ale i díky jejímu osobitému humoru, sebeironii a odvaze říkat věci napřímo.

Pavel Štěpánek o řízení Mlýnce, změnách v gastronomii a proč je důležité dívat se za roh

Kateřina Hýlová , 04.06.2025

Naším hostem v podcastu Špetka chuti byl tentokrát Pavel Štěpánek – člověk, který je v Zátiší Group prakticky od samého začátku.

Lukáš Pohl o cukrařině jako řemesle, odpovědnosti tradice a moderním Myšákovi

Kateřina Hýlová , 23.05.2025

V nejnovější epizodě našeho podcastu jsme přivítali cukráře Lukáše Pohla, který dnes vede slavnou pražskou cukrárnu Myšák – místo, kde tradice potkává současnost a kde dezert není jen sladká tečka, ale důležitá součást zážitku.