alt-desktop

Láďa Vaníček o šikaně v kuchyni, práci šéfkuchaře i trendech ve vaření

14.10.2024

Doba čtení: 3 min

V nejnovějším díle podcastu jsme si povídali se šéfkuchařem restaurace Mlýnec, Láďou Vaníčkem. Už jako malý se obával, že mu nikdo pořádně neuvaří, tak vzal věci do vlastních rukou a stal se kuchařem.

Láďa Vaníček v Mlýnci začínal před 10 lety na sekci studené kuchyně, až se vypracoval na šéfkuchařský post, který zastává dnes. Do české gastronomie přináší svěží vítr svým moderním přístupem k tradičním českým chutím a lokálním surovinám. Povídali jsme si o tom, kde bere inspiraci, jak vytváří nové menu a co ho motivuje.

Pustit podcast

Láďa Vaníček o inspiraci na každém kroku

Inspirujte se příběhem šéfkuchaře Mlýnce o jeho gastro cestě, trendech a udržitelném vaření.

Pustit podcast

Jeden brácha studoval elektro, druhý truhláře, tak se kuchař do rodiny hodil.

Zabrousili jsme i do jeho osobních zkušeností se šikanou v kuchyni na začátku kariéry. Tvrdá zkušenost ho formovala nejen jako kuchaře, ale i jako lídra, který vytváří prostředí, které je pohodové a zároveň respektující. Může být jeho práce stereotypní? A co znamená být šéfkuchař v restauraci, která každý den obslouží kolem 150 hostů.

Prozkoumat menu

Ochutnejte sezonní menu z Mlýnce

Sezónní suroviny, nečekané chutě a kreativní kuchyně Ládi Vaníčka

Prozkoumat menu

Láďa nám také přiblížil svou filozofii udržitelného vaření a prozradil, jak v Mlýnci pracují s konceptem sezónnosti a lokálních surovin. Podělil se o své nejnovější objevy v gastronomii a suroviny, se kterými rád pracuje. Pokud vás zajímá, jak se Láďa inspiruje a chcete nahlédnout pod pokličku jeho kuchyně, rozhodně si tento podcast nenechte ujít!

Tip na další podcast

Pustit podcast

Nechte se inspirovat Kristínou Nemčkovou

Odhalte tajemství nezapomenutelného jídla.

Pustit podcast

Podobné články

Denisa Rybářová o zachraňování obědů a plýtvání

Kateřina Hýlová , 19.03.2025

V nejnovějším díle podcastu jsme se podívali na jídlo, které by normálně skončilo v koši, a na to, jak ho můžeme zachránit.

Když se vysoká gastronomie potká s divadlem. Jak bude vypadat gastro performance BEEF?

Kateřina Hýlová , 15.03.2025

Holešovická tržnice slaví 130 let, a to ve velkém stylu. V hlavní roli bude tento rok jídlo a pití, které bude vrcholit 20denním pop upem točícím se právě kolem jídla. Ochutnat budete mimochodem moci i dort, co upekli pejsek a kočička. Hlavním tahákem bude ale BEEF, unikátní gastro performance.

Giang Ta o novém Taru i vietnamských bistrech

Kateřina Hýlová , 13.03.2025

V nejnovějším díle podcastu byl naším hostem Giang Ta, spolumajitel Taro Group. Se svým bratrem stojí za úspěšnými podniky jako Gao Den, Dian, Pho 100 a Taro.