alt-desktop

Zdeněk Křížek - z kuchyně Mandarin Oriental k vytváření nových konceptů

11.02.2025

Doba čtení: 3 min

V nejnovějším díle našeho podcastu jsme přivítali šéfkuchaře Zdeňka Křížka, jehož kulinářská cesta je skutečně inspirativní.

První zkušenosti získal v hotelu Jalta, kde se seznámil s teppanyaki – japonským grilováním přímo před hosty. Tato zkušenost v něm probudila vášeň pro asijskou kuchyni, kterou dále prohluboval během svého působení v hotelu Mandarin Oriental Prague, kde se vypracoval na pozici šéfkuchaře. Má za sebou řadu stáží v Asii, odkud čerpá inspiraci pro svá jídla založená na autentických chutích. Zastával pozici Executive Culinary Chef pro síť OREA HOTELS & RESORTS a dnes mimo jiné pomáhá podnikům rozjet jejich business.

Pustit podcast

Z kuchyně do gastro poradenství

Zdeněk Křížek vám prozradí, jaké to je opustit adrenalin profesionální kuchyně a pomáhat restauracím rozjet jejich business.

Pustit podcast

V rozhovoru jsme se zaměřili na jeho přechod z role šéfkuchaře ke konzultační činnosti, kdy pomáhá nastavovat koncepty a provozy restaurací. Diskutovali jsme o výzvách, kterým čelí při spolupráci s různými klienty, včetně školních jídelen, a jak lze i přes omezení dosáhnout kvalitního stravování. Zdeněk také sdílel své názory na současný stav české gastronomie mimo pražskou bublinu a důležitost sdílení know-how v tomto odvětví, které je stále příliš opomíjené.

Pokud vás zajímá, jaké to je opustit adrenalin profesionální kuchyně a věnovat se gastro poradenství, jak lze zlepšit kvalitu stravování nebo jaké jsou aktuální trendy v české gastronomii, nenechte si ujít tento díl našeho podcastu.
 

Tip na další podcast

Pustit podcast

Sladký byznys s hořkými momenty

Iveta Fabešová otevřeně o vzestupech, pádech i nových začátcích. Jaké trendy hýbou cukrařinou a co musíte u ní ochutnat?

Pustit podcast

Podobné články

Giang Ta o novém Taru i vietnamských bistrech

Kateřina Hýlová , 13.03.2025

V nejnovějším díle podcastu byl naším hostem Giang Ta, spolumajitel Taro Group. Se svým bratrem stojí za úspěšnými podniky jako Gao Den, Dian, Pho 100 a Taro.

BEEF - jak se tvoří gastro performance

Kateřina Hýlová , 06.03.2025

V nejnovějším díle našeho podcastu jsme se ponořili do světa, kde se divadlo prolíná s gastronomií, abychom vám představili unikátní projekt BEEF.

George Němec o světě za barem, mixologii i výjimečných koktejlech

Kateřina Hýlová , 27.02.2025

V nejnovějším díle podcastu jsme se ponořili do světa koktejlů, mixologie a barové kultury s jedním z nejzkušenějších odborníků na scéně – Georgem Němcem.