alt-desktop

Taste of Prague o tom, co českému gastru ještě chybí

09.01.2025

Doba čtení: 3 min

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali Zuzku a Honzu Valentovy, známé jako Taste of Prague.

Tito průkopníci food tours u nás už více než deset let ukazují převážně cizincům krásy české gastronomie a odhalují, že naše kuchyně nejsou jen knedlíky a guláš. Zároveň se ale stali inspirativním profilem pro české publikum. Během rozhovoru jsme si povídali o tom, jak vznikl nápad na food tours, jak vypadala ta úplně první, a jak se za tu dobu proměnila pražská gastronomická scéna – co se zlepšilo, ale i co jí stále chybí.

Pustit podcast

Ukázat českou kuchyni světu? Uspět v gastru?

Zuzka a Honza z Taste of Prague sdílí nejen své foodie tipy, ale i tvrdou realitu podnikání v gastru.

Pustit podcast

Zuzka a Honza nám také prozradili, jak se z food tours stal jejich hlavní business. Bavili jsme se i o jejich bistru, jaká je realita podnikání a jestli by do podobného projektu šli znovu. A probrali jsme i to, jak může na sociálních sítích působit jejich život a jestli je to jen tzv. instareality.

Prozradili nám, jak hledají místa, kam se chtějí podívat při svých cestách, jaké jsou jejich oblíbené foodie destinace a jestli je někdy i nějaké tipy zklamaly. Podělili se s námi i o svá oblíbená místa v Praze, kam se rádi vrací. Pokud vás zajímá, jaké to je ukazovat českou gastronomii světu, nebo co obnáší podnikání v bistru, tento díl si rozhodně nenechte ujít!

Tip na další podcast

Pustit podcast

Jaké trendy hýbou pekařským světem?

Poslechněte si Julianu Fischerovou alias Maškrtnicí, která vás vezme do světa vůně čerstvě upečeného chleba.

Pustit podcast

Podobné články

Marek a Michal Borští ze Supernova Bakehouse nejen o croissantech

Kateřina Hýlová , 09.04.2025

V novém díle našeho podcastu jsme přivítali bratry Marka a Michala Borské, zakladatele pekárny Supernova Bakehouse, která se během krátké doby stala pojmem na pražské gastro scéně.

Maroš Jambor z kuchyní michelinských restaurací k novému příběhu Zlaté Prahy

Kateřina Hýlová , 02.04.2025

V nové epizodě podcastu jsme přivítali mladého šéfkuchaře Maroše Jambora, který se do gastronomie dostal poněkud netradičně - z prostředí vrcholového sportu.

Martin Štangl o důležitosti lokálnosti a kvality surovin

Kateřina Hýlová , 27.03.2025

V novém díle podcastu jsme přivítali Martina Štangla, šéfkuchaře, který propůjčil své jméno stejnojmenné restauraci Štangl. Vznikla v roce 2023 jako samostatný projekt uprostřed jiného, a to neméně známého podniku Eska.