alt-desktop

Taste of Prague o tom, co českému gastru ještě chybí

09.01.2025

Doba čtení: 3 min

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali Zuzku a Honzu Valentovy, známé jako Taste of Prague.

Tito průkopníci food tours u nás už více než deset let ukazují převážně cizincům krásy české gastronomie a odhalují, že naše kuchyně nejsou jen knedlíky a guláš. Zároveň se ale stali inspirativním profilem pro české publikum. Během rozhovoru jsme si povídali o tom, jak vznikl nápad na food tours, jak vypadala ta úplně první, a jak se za tu dobu proměnila pražská gastronomická scéna – co se zlepšilo, ale i co jí stále chybí.

Pustit podcast

Ukázat českou kuchyni světu? Uspět v gastru?

Zuzka a Honza z Taste of Prague sdílí nejen své foodie tipy, ale i tvrdou realitu podnikání v gastru.

Pustit podcast

Zuzka a Honza nám také prozradili, jak se z food tours stal jejich hlavní business. Bavili jsme se i o jejich bistru, jaká je realita podnikání a jestli by do podobného projektu šli znovu. A probrali jsme i to, jak může na sociálních sítích působit jejich život a jestli je to jen tzv. instareality.

Prozradili nám, jak hledají místa, kam se chtějí podívat při svých cestách, jaké jsou jejich oblíbené foodie destinace a jestli je někdy i nějaké tipy zklamaly. Podělili se s námi i o svá oblíbená místa v Praze, kam se rádi vrací. Pokud vás zajímá, jaké to je ukazovat českou gastronomii světu, nebo co obnáší podnikání v bistru, tento díl si rozhodně nenechte ujít!

Tip na další podcast

Pustit podcast

Jaké trendy hýbou pekařským světem?

Poslechněte si Julianu Fischerovou alias Maškrtnicí, která vás vezme do světa vůně čerstvě upečeného chleba.

Pustit podcast

Podobné články

Richard Bielik o své kulinářské cestě, michelinských zkušenostech a jeho vizi pro Alcron

Kateřina Hýlová , 14.01.2025

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali Richarda Bielika, šéfkuchaře legendární restaurace Alcron v Praze. Richardova kulinářská cesta začala na rodném Slovensku a vedla přes renomované pražské hotely a restaurace, jako jsou Mandarin Oriental, The Grand Mark, Augustine či Le Palais, až do michelinské restaurace Kitchen W8 v Londýně a zpátky do pražské La Bottega Tusarova, Café Lounge či Taro.

Someliér Tomáš Novák o tom, s kterou (a jak velkou) lahví přežít Vánoce

Kateřina Hýlová , 18.12.2024

V nejnovějším díle podcastu jsme si povídali s Tomášem Novákem, head someliérem Zátiší Group. A protože je před Vánoci, tak jsme se rozhodli tento díl vzít opravdu odlehčeně.

Adam Rundus a Dorota Dostálová o jídle, kuchařce a životní rovnováze

Kateřina Hýlová , 11.12.2024

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali Adama Runduse, letošního vítěze ocenění Objev roku ve Food blog roku, a jeho partnerku Dorotu Dostálovou.