alt-desktop

Jakub Volek & Štěpán Vajrauch o zákulisí Zátiší cateringu

09.11.2024

Doba čtení: 3 min

V dalším díle podcastu jsme se vydali do světa cateringu. Pozvali jsme si 2 klíčové členy týmu Zátiší Catering, Kubu Volka a Štěpána Vajraucha, aby nás provedli tímto někdy opomíjeným, ale extrémně komplexním odvětvím gastronomie.

Zátiší Catering jen za minulý rok uspořádal neuvěřitelných 665 akcí a obsloužil přes 266 tisíc hostů. Jaký je tedy jejich recept na úspěch?

Pustit podcast

Co je vlastně catering a jak se za posledních 20 let měnil?

Kuba a Štěpán vám dají nahlédnout do zákulisí Zátiší cateringu, od plánování až po realizaci. Rozebírají výzvy, které při akcích řeší a prozradí i nějaké historky z jejich praxe.

Pustit podcast

V rozhovoru jsme rozebrali, co všechno catering vlastně zahrnuje – od pečlivé přípravy a plánování až po realizaci samotné akce. Kuba a Štěpán nám vysvětlili, jak často je třeba improvizovat a přizpůsobovat se podmínkám, jaká specifika obnáší organizace akce pro stovky hostů a třeba by za hranicemi Prahy a České republiky vůbec. 
 
Kuba se Štěpánem se s námi podělili o historky, které zažili, a lokace, které pro ně mají speciální hodnotu a také ty, které jsou největší challenge na uspořádání jakékoliv akce. Zjistili jsme také, jaký byl jejich nejvydařenější event a jaké trendy v cateringu pozorují v posledních letech – od většího důrazu na udržitelnost až po inovace v prezentaci jídla.
 
Pokud vás zajímá, jak catering skutečně funguje, jak se měnil v průběhu posledních 20 let a jaké mýty o cateringu stále přetrvávají, nenechte si tento díl podcastu ujít. Dozvíte se, co všechno může během akce jít špatně, jak kluci ze Zátiší Catering tyto situace zvládají, a kde se inspirují pro své neustálé zlepšování.
 

Tip na další podcast

Pustit podcast

Jak samu sebe vidí Hibi Ramadan?

Jak kombinuje svoji roli v bistru, práci na sociálních sítích a účinkování v televizi, jaké jídlo by mohla jíst pořád?

Pustit podcast

Podobné články

Chili Ta Thuy o jídle, hejtech a světě food influencerství

Kateřina Hýlová , 19.06.2025

V nové epizodě podcastu jsme přivítali Chili Ta Thuy – výraznou osobnost české gastro scény, kterou sledují desetitisíce lidí nejen kvůli jídlu, ale i díky jejímu osobitému humoru, sebeironii a odvaze říkat věci napřímo.

Pavel Štěpánek o řízení Mlýnce, změnách v gastronomii a proč je důležité dívat se za roh

Kateřina Hýlová , 04.06.2025

Naším hostem v podcastu Špetka chuti byl tentokrát Pavel Štěpánek – člověk, který je v Zátiší Group prakticky od samého začátku.

Lukáš Pohl o cukrařině jako řemesle, odpovědnosti tradice a moderním Myšákovi

Kateřina Hýlová , 23.05.2025

V nejnovější epizodě našeho podcastu jsme přivítali cukráře Lukáše Pohla, který dnes vede slavnou pražskou cukrárnu Myšák – místo, kde tradice potkává současnost a kde dezert není jen sladká tečka, ale důležitá součást zážitku.