alt-desktop

Jakub Volek & Štěpán Vajrauch o zákulisí Zátiší cateringu

09.11.2024

Doba čtení: 3 min

V dalším díle podcastu jsme se vydali do světa cateringu. Pozvali jsme si 2 klíčové členy týmu Zátiší Catering, Kubu Volka a Štěpána Vajraucha, aby nás provedli tímto někdy opomíjeným, ale extrémně komplexním odvětvím gastronomie.

Zátiší Catering jen za minulý rok uspořádal neuvěřitelných 665 akcí a obsloužil přes 266 tisíc hostů. Jaký je tedy jejich recept na úspěch?

Pustit podcast

Co je vlastně catering a jak se za posledních 20 let měnil?

Kuba a Štěpán vám dají nahlédnout do zákulisí Zátiší cateringu, od plánování až po realizaci. Rozebírají výzvy, které při akcích řeší a prozradí i nějaké historky z jejich praxe.

Pustit podcast

V rozhovoru jsme rozebrali, co všechno catering vlastně zahrnuje – od pečlivé přípravy a plánování až po realizaci samotné akce. Kuba a Štěpán nám vysvětlili, jak často je třeba improvizovat a přizpůsobovat se podmínkám, jaká specifika obnáší organizace akce pro stovky hostů a třeba by za hranicemi Prahy a České republiky vůbec. 
 
Kuba se Štěpánem se s námi podělili o historky, které zažili, a lokace, které pro ně mají speciální hodnotu a také ty, které jsou největší challenge na uspořádání jakékoliv akce. Zjistili jsme také, jaký byl jejich nejvydařenější event a jaké trendy v cateringu pozorují v posledních letech – od většího důrazu na udržitelnost až po inovace v prezentaci jídla.
 
Pokud vás zajímá, jak catering skutečně funguje, jak se měnil v průběhu posledních 20 let a jaké mýty o cateringu stále přetrvávají, nenechte si tento díl podcastu ujít. Dozvíte se, co všechno může během akce jít špatně, jak kluci ze Zátiší Catering tyto situace zvládají, a kde se inspirují pro své neustálé zlepšování.
 

Tip na další podcast

Pustit podcast

Jak samu sebe vidí Hibi Ramadan?

Jak kombinuje svoji roli v bistru, práci na sociálních sítích a účinkování v televizi, jaké jídlo by mohla jíst pořád?

Pustit podcast

Podobné články

Taste of Prague o tom, co českému gastru ještě chybí

Kateřina Hýlová , 09.01.2025

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali Zuzku a Honzu Valentovy, známé jako Taste of Prague. Tito průkopníci food tours u nás už více než deset let ukazují převážně cizincům krásy české gastronomie a odhalují, že naše kuchyně nejsou jen knedlíky a guláš.

Someliér Tomáš Novák o tom, s kterou (a jak velkou) lahví přežít Vánoce

Kateřina Hýlová , 18.12.2024

V nejnovějším díle podcastu jsme si povídali s Tomášem Novákem, head someliérem Zátiší Group. A protože je před Vánoci, tak jsme se rozhodli tento díl vzít opravdu odlehčeně.

Adam Rundus a Dorota Dostálová o jídle, kuchařce a životní rovnováze

Kateřina Hýlová , 11.12.2024

V nejnovějším díle podcastu jsme přivítali Adama Runduse, letošního vítěze ocenění Objev roku ve Food blog roku, a jeho partnerku Dorotu Dostálovou.