Jak na udržitelný catering na konferenci: Inspirace od Holek z Marketingu

Soňa Klepek Jonášová , 16.07.2024

Na konferenci #HolkyzMarketingu jsme v Zátiší přistoupili k tvorbě menu s cílem maximalizovat jeho originalitu, ale i udržitelnost.

Co patří do kompostu? Můžou tam šlupky od pomeranče?

Soňa Klepek Jonášová , 25.06.2024

Každý český občan vyprodukuje ročně zhruba 100 kilogramů bioodpadu. A má-li k tomu domácnost se zahradou, jedná se už o solidní množství materiálu, kterým je velká škoda plýtvat.

Začali jsme měřit svou uhlíkovou stopu: U zaměstnanců je klíčová doprava

Soňa Klepek Jonášová , 30.05.2024

Změřit si svoji uhlíkovou stopu je prvním krokem k rozhodnutí, kterým směrem v rámci strategie k vyšší míře udržitelnosti udělat první kroky.

Měření uhlíkové stopy v praxi Zátiší Group

Soňa Klepek Jonášová , 20.05.2024

Udržitelnost a ekologická stopa jsou dnes na jazyku téměř každého, kdo se zajímá o budoucnost naší planety. A jak ukazuje podcast s lídry Zátiší Group, tato témata jsou nyní prioritou i ve světě restaurací a cateringových služeb.

Jak školní kantýny Fresh & Tasty bojují proti plýtvání jídlem

Kristina Zabrodská , 15.03.2024

Školní kantýny Fresh & Tasty přinášejí inovativní řešení proti plýtvání potravinami tím, že umožňují dětem samy rozhodovat o tom, co a kolik si naloží na talíř. Tento přístup nejen zmenšuje množství nedojedeného jídla, ale také vzdělává děti v oblasti udržitelnosti a zdravého stravování.

Zachraň oběd

Kristina Zabrodská , 07.03.2024

Chytré využití nevydaných porcí jídla nasytí lidi v nouzi. I z kantýn Fresh & Tasty by Zátiší Group.

Kolik jídla vyhodíte?

Kristina Zabrodská , 03.02.2024

Snažíte se nakupovat jen to, co sníte? A sníte opravdu pokaždé všechno? Třetina vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí. Neplýtvejte jídlem s námi!

Věčná krása

Kristina Zabrodská , 16.12.2023

Tento rok Zátiší Group šlápla do udržitelnosti ve všech svých divizích, takže udržitelné dárky jako vánoční poděkování klientům a dodavatelům byla jasná volba. Láhvím vypitým v restauracích Mlýnec a V Zátiší vdechli nový život v podobě skleniček a váz za pomoci české sklárny SRNA.

Nejlepší party roku

Kristina Zábrodská , 16.11.2023

Vánoční večírky pořádají všichni a hosté pak často stojí před složitým rozhodnutím, který si vybrat. Pozvěte je už teď na novoroční party. V lednu a v únoru se všichni rádi setkávají a skvělá akce perfektně zkrátí dlouhou chladnou zimu. Jak ji připravit tak, aby se stala nezapomenutelnou?