Do poporodního jídelníčku se hodí všechny potraviny! Jídla nemusí být vůbec složitá, a pokud jsou správně vyvážená, vůbec nevadí, když si je připravíte dopředu a následně máte dva nebo tři dny stejný oběd. Dbejte na to, abyste na talíři měla zastoupené všechny 3 základní makroživiny – sacharidy, bílkoviny a tuky. Zdroj sacharidů mohou představovat brambory, batáty, těstoviny, rýže, kuskus, bulgur, kroupy, pečivo, vločky, tortilla nebo bramborové noky. Z bílkovin to může být maso, šunka, ryby nebo mořské plody, vejce, tvaroh a jogurt, tvrdý sýr, tofu, sójové maso, tempeh nebo luštěniny. Zdrojem tuků může být rostlinný olej, na kterém například upravíte maso; máslo, pomazánkové máslo, pesto, tučnější sýry (např. feta, balkánský sýr, riccota, parmazán, krémové sýry), avokádo, ořechy (vč. ořechových másel) a semínka nebo třeba hořká čokoláda.