alt-desktop

Doba čtení: 10 min

Vánoční večírky pořádají všichni a hosté pak často stojí před složitým rozhodnutím, který si vybrat. Pozvěte je už teď na novoroční party. V lednu a v únoru se všichni rádi setkávají a skvělá akce perfektně zkrátí dlouhou chladnou zimu. Jak ji připravit tak, aby se stala nezapomenutelnou?

Základem úspěchu akce je spojit se s profesionály s mnoha zkušenostmi, které jen tak něco nezaskočí a naopak sami předloží různé návrhy a překvapivá řešení. Zátiší Catering připravuje soukromé večírky i velké konference a vícedenní zážitky pro tisíc hostů už dvacet let u nás i v zahraničí, jen loni uspořádal 538 eventů. Ohromuje nejen úchvatnými lokacemi, skvělým jídlem a precizním průběhem akce, ale především neustálými inovacemi a výjimečnými zážitky. Na webu zatisicatering.cz vyplňte rychlý dotazník s důležitými body akce nebo se rovnou spojte s některým manažerem či obchodníkem a domluvte se na detailech.


Precizní příprava = ohromující výsledek


Na začátku si ujasněte, kolik budete mít hostů a jaké si představujete občerstvení – raut, flying bufet (roznášené občerstvení mezi hosty) nebo servírovanou večeři.
„Podle typu eventu a počtu hostů vám rádi pomůžeme zvolit vhodnou lokalitu, tak aby byla dostatečně prostorná a hosté se na akci cítili dobře,“ popisuje Jakub Volek, Key Partner Manager Zátiší Cateringu. Vybírat můžete z 50 lokalit po celé Praze, moderních i historických, intimních i velkolepých, se silným geniem loci či překrásným výhledem. Milujete atmosféru první republiky? Vstupte do ní ve Winternitzově vile, ve Ville Pellé či funkcionalistickém hotelu Juliš na Václavském náměstí. V Martinickém paláci se natáčel seriál Borgiové a vy jej můžete mít pro sebe, nebo si pronajměte sál ve Slovanském domě, který jako by vypadl z filmu o Velkém Gatsbym, Kaiserštejnský palác na vás dýchá noblesou baroka. Přes 500 hostů si užije výjimečnou atmosféru Pražského hradu, Rudolfina, Národního muzea, pavilonů na Výstavišti nebo třeba Veletržního paláce. Výsledný dojem doladíte výzdobou a audiovizuálními efekty.

Zátiší Catering vás s radostí propojí se spolehlivými partnery. „Při plánování akce s vámi nejprve projdeme základní otázky – jaký typ eventu si představujete, jak má dlouho trvat, zda už máte vybranou lokalitu a kolik hostů očekáváte. Podle pojetí a velikosti akce vám doporučíme vhodné menu a pokrmy a doprovodné služby a připravíme vám konkrétní nabídku,“ pokračuje Jakub Volek. Od začátku už přemýšlejte o tom, čím byste chtěli své hosty překvapit. „Může to být zajímavá akrobatická show na podiu, dobře pojatý interaktivní koutek s různými aktivitami nebo naší specialitou – netradiční kulinářskou show,“ představuje velmi žádané zpestření eventu Jakub Volek.
 
 



Foodtainment


Šéfkuchaři Zátiší Cateringu připravují pokrmy přímo před hosty v tzv. live cooking stage, malují předkrmy, rolují zmrzlinu, barmani míchají drinky s neobyčejnými efekty, fantazie téměř nezná hranice.
Hosté jsou ohromeni a užívají si vynikající občerstvení.


„Snažíme se neustále inovovat. Několikrát do roka máme s kolegy „inovační meeting“, kde každý z týmu může přinést své nápady a skoro vždy jsou i použity. Teď jsme přidali show s domácími marshmallow a obřími sušenkami, které si hosté odsekávají geologickými kladívky. Rádi si hrajeme a chceme, aby naše jídlo byla zábava už při samotném výběru i následném ochutnání,“ vysvětluje Jakub Volek.


Dobré jídlo si hosté také pamatují nejvíce. A špatný nebo nedostatečný catering může i jinak bombastickou akci zkazit. V Zátiší Cateringu proto pečlivě plánují množství občerstvení a jeho prezentaci tak, aby se hosté bavili po celou dobu. Suroviny vybírají v té nejvyšší možné kvalitě především od lokálních dodavatelů, což hodně odráží sezonu a rozvíjí kreativitu šéfkuchařů.
 



S respektem k přírodě


Důležitým aspektem je také udržitelnost, kterou Zátiší Catering propaguje od roku 2016. Sezonní lokální pokrmy, domácí limonády a ochucené vody a odnos krabiček se zbylým jídlem tehdy vyzkoušelo pár odvážlivců, dnes udržitelná opatření zajímají každého druhého klienta.

 


Zátiší Catering důsledně dbá na eliminaci plastů a jednorázových obalů, při výběru dodavatelů zohledňuje i jejich uhlíkovou stopu a náročnost dovozu surovin, obměnou spotřebičů dosáhl úspory 40 % energie a 120 l/1 hodinu mytí.


Díky vyhodnocování každého eventu vám manažeři doporučí ideální množství jídla tak, aby na konci akce nezbývalo a zároveň aby byli hosté spokojení. Stále častější požadavky na bezmasé či veganské pokrmy zohledňují už při tvorbě menu. „Důležitý je také servis. Hosté si vždy odnesou lepší zážitek, když je obsluhuje milý a vstřícný personál, ať už je to komorní akce pro 50 lidí nebo velká party pro tisíc hostů,“ dodává Jakub Volek. A pokud stále váháte, jestli večírek uspořádat ještě letos, nebo raději až příští rok, velkým lákadlem je povánoční klid a také různé speciální akce, které cateringové společnosti v zimních měsících nabízejí. Můžete tak se stejným rozpočtem zařídit skutečně nezapomenutelný večírek!


Obrázek z galerie

„Jednotlivé detaily musí ladit, aby vytvořily funkční celek a vaše akce tak byla nezapomenutelná.“ Jakub Volek, Key Partner Manager Zátiší Cateringu


OBJEVIT ÚŽASNÉ LOKALITY

Dokonalé lokality pro vaši akci

Zátiší Catering nabízí 50 míst po celé Praze, moderních i historických, intimních i velkolepých, se silným geniem loci či překrásným výhledem. Objevte tu ideální pro vás.

OBJEVIT ÚŽASNÉ LOKALITY

 

Podobné články

Jak školní kantýny Fresh & Tasty bojují proti plýtvání jídlem

Kristina Zabrodská , 15.03.2024

Školní kantýny Fresh & Tasty přinášejí inovativní řešení proti plýtvání potravinami tím, že umožňují dětem samy rozhodovat o tom, co a kolik si naloží na talíř. Tento přístup nejen zmenšuje množství nedojedeného jídla, ale také vzdělává děti v oblasti udržitelnosti a zdravého stravování.

Zachraň oběd

Kristina Zabrodská , 07.03.2024

Chytré využití nevydaných porcí jídla nasytí lidi v nouzi. I z kantýn Fresh & Tasty by Zátiší Group.

Kolik jídla vyhodíte?

Kristina Zabrodská , 03.02.2024

Snažíte se nakupovat jen to, co sníte? A sníte opravdu pokaždé všechno? Třetina vyprodukovaného jídla na světě se vyhodí. Neplýtvejte jídlem s námi!