alt-desktop

Zdravé letní mlsání nejen pro děti: Vyzkoušejte domácí nanuky

25.05.2024

Doba čtení: 5 min

Děti zmrzliny a nanuky milují, a co teprve když si je můžete spolu s nimi připravit doma! Nejenže je to zábava, ale také máte kontrolu nad složením a množstvím cukru. Vsaďte na zdravé mlsání a překvapte své ratolesti domácími nanuky plnými vitamínů.

Pro přípravu domácích nanuků se skvěle hodí ovoce – třeba takové banány můžete použít i celé:


Obrázek z galerie

Ovocné nanuky s tvarohem a cottage

Ingredience na 6 nanuků:
250 g tvarohu
150 g cottage
2 banány
250 g mraženého ovoce
1 lžíce medu


Postup

1 Banány nakrájíme na kolečka

2 Mražené ovoce rozmixujeme spolu s banány, cottage a tvarohem do hladka.

3 Vzniklou směs nalijeme do nádobek na nanuky a necháme zamrazit.

4 Dobrou chuť!


TIP: Pakliže vám směs na nanuky zbyde, přidejte trochu mléka a promixujte a máte pro děti smoothie k svačince.



Banánové nanuky s čokoládou

Ingredience na 4 nanuky:
2 banány
90 g 70% čokolády
oříšky či lyofilizované ovoce na ozdobení
 


Postup

1 Čerstvé banány oloupeme, přepůlíme a nasadíme na dřívka.

2 Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a banány do ní namočíme. Můžeme si také pomoct lžící.

3 Nanuky položíme na tác s pečicím papírem, posypeme nadrcenými oříšky či sušeným ovocem a necháme zmrznout v mrazáku.

4 Banánové nauky vydrží v mrazáku i měsíc.



Také si můžete nachystat tvarohovou zmrzlinu. Její výhoda je, že lépe zasytí a může sloužit jako ideální letní svačinka.


Obrázek z galerie

Tvarohová zmrzlina s malinami a banánem

Ingredience na 4 porce:
250 g polotučného tvarohu
2 banány
100 g mražených malin


Postup

1 Banány oloupeme, rozkrojíme napůl a zamrazíme.

2 Skvěle nám poslouží i pár dní staré banány, protože je do zmrzliny budeme mixovat.

3 Připravíme si mražené maliny a rozmixujeme je spolu se zmrzlými banány a tvarohem do hladka.

4 Zmrzlinu hned podáváme.

5 Můžeme dozdobit čerstvým či lyofilizovaným ovocem a oříšky.



S těmito jednoduchými a chutnými recepty na domácí nanuky můžete dětem nabídnout zdravé mlsání, které si zamilují. Příprava je snadná a rychlá, takže máte více času na společné letní radovánky. Jaký recept je váš favorit? 


 

Podobné články

Jak se vyvíjela strava Čechů od dob Magdaleny Dobromily Rettigové do dnes

Ne hladu: Veronika Pourová , 10.07.2024

Pohled do historie nám může pomoci lépe poznat naší tradiční kuchyni i to, jak se vyvíjela energetická potřeba lidí s ohledem na životní styl. Pojďme se podívat až 200 let zpátky na to, jak vypadaly tehdejší kuchařské knihy a co se objevovalo na stolech našich předků.

Quinoa – zázračná superpotravina?

Ne hladu: Andrea Pospíšil Jakešová , 27.06.2024

Quinoa je potravinou, která získává stále větší popularitu a pro své nutriční vlastnosti je často řazena mezi tzv. „superpotraviny“. Co to vlastně quinoa je, jaké benefity přináší a jak si jí připravit?

Tipy na studené večeře

Ne hladu: Andrea Jakešová , 11.06.2024

V dnešní uspěchané době může být obtížné chystat si několikrát za den vyvážené jídlo, a často se tak setkáváme s tím, že je večeře trochu odbytá, nevyvážená, nebo třeba objednaná z restaurace či fast foodu.