alt-desktop

Nevíte co s jahodami? Zkuste jahodové daiquiri!

28.05.2024

Doba čtení: 5 min

Jahodová sezóna dorazila letos o něco dřív. Užijte si knedlíky, marmelády, koláče a hlavně zkuste jahodové daiquiri.

Daiquiri, pojmenované po malém městečku na Kubě, je klasickým koktejlem, který se poprvé objevil na počátku 20. století. Původně kombinoval jednoduché ingredience – rum, limetkovou šťávu a cukr. Existuje nespočet variant a nechybí ani sezónní jahodové.

Koktejl, který kombinuje sladkost zralých jahod s osvěžující kyselostí limetky a exotickým nádechem rumu, je jako stvořený pro pomalu přicházející letní večery. Dejte nohy nahoru a vneste do svého dne trochu tropického slunce a bezstarostné atmosféry.
 


Obrázek z galerie

Frozen jahodové daiquiri


Na baru restaurace Mlýnec si řekněte o jahodové daiquiri ve frozen variantě. Ta je takovou peprnější alternativou k jahodovému sorbetu. A můžete si ho snadno připravit i doma.
 


Frozen jahodové daiquiri
podle receptu Tomáše Müllera

40 ml bílého rumu Havana
10 ml limetkové šťávy
7 jahod
kostky ledu


Postup:
Všechny ingredience rozmixujeme do hladka a servírujeme v Martini sklenici. Ozdobíme čerstvou jahodou a mátou.


Jahodové daiquiri



Marcelův recept je postavený na domácím jahodovém sirupu, který povýší daiquiri na úplně jiný level. Zkuste ho doma nebo vyrazte do POP UPu ze Zátiší a ochutnejte další Marcelovy drinky.


Obrázek z galerie

Jahodové daiquiri
podle Marcela Jinocha

50 ml bílého rumu (ideálně Duppy Share White)
10 ml overproofed rumu z Jamajky (např. Wray &

Nephew)
30 ml čerstvé limetkové šťávy
25 ml jahodového sirupu


Postup:

Jahodový sirup připravíte rozmixováním 500 g jahod, které nahrubo přecedíte a smícháte s 300 g cukru. Jahody s cukrem zahřejete na střední teplotu jen tak, aby se cukr rozpustil a vznikl jahodový sirup. Všechny suroviny dáme do shakeru, který naplníme ledem. Silně vyšejkujeme 10 vteřin. Přecedíme do vymražené koktejlové sklenice Nick & Nora a ozdobíme plátkem jahody.
 


Koktejlové menu

POP UP Happy hours
po - ne, 17-19 h

Kdo by nemiloval Happy Hours! Dejte si svůj oblíbený drink a druhý máte na účet POP UPu!

Koktejlové menu


 

Podobné články

Jak se vyvíjela strava Čechů od dob Magdaleny Dobromily Rettigové do dnes

Ne hladu: Veronika Pourová , 10.07.2024

Pohled do historie nám může pomoci lépe poznat naší tradiční kuchyni i to, jak se vyvíjela energetická potřeba lidí s ohledem na životní styl. Pojďme se podívat až 200 let zpátky na to, jak vypadaly tehdejší kuchařské knihy a co se objevovalo na stolech našich předků.

Quinoa – zázračná superpotravina?

Ne hladu: Andrea Pospíšil Jakešová , 27.06.2024

Quinoa je potravinou, která získává stále větší popularitu a pro své nutriční vlastnosti je často řazena mezi tzv. „superpotraviny“. Co to vlastně quinoa je, jaké benefity přináší a jak si jí připravit?

Tipy na studené večeře

Ne hladu: Andrea Jakešová , 11.06.2024

V dnešní uspěchané době může být obtížné chystat si několikrát za den vyvážené jídlo, a často se tak setkáváme s tím, že je večeře trochu odbytá, nevyvážená, nebo třeba objednaná z restaurace či fast foodu.