Tato možnost je snad nejjednodušší ze všech. Dokonce si můžete všechny ingredience donést rovnou do práce a mít je jako nouzovou variantu pro případ, že si krabičku s obědem zapomenete doma nebo si nestihnete na oběd zajít kvůli pracovním povinnostem. Kuskus vybírejte ideálně celozrnný, abyste zajistili vyšší obsah vlákniny. Co se týče masových konzerv a tuňáků, vybírejte je s ohledem na své cíle. Pokud se snažíte jídelníček odlehčit, sledujte poměr bílkovin a tuků, který by měl být alespoň 3:2 ve prospěch bílkovin.
Tomu odpovídá např. tuňákový salát Giana nebo Nixe, které jsou dostupné v běžných supermarketech. Kvalitní masové konzervy vyrábí např. Vilgain - kuřecí, krůtí či hovězí maso nebo Čongrády - hovězí maso na česneku. K masovým konzervám přidejte ještě zeleninu, a to buď čerstvou nebo například hrášek s mrkví.
Pro zpestření můžete k jídlu přidat ještě luštěniny z konzervy - ať už fazole, cizrnu nebo čočku.