1
Smíchejte tvaroh, mouku, žloutky a špetku soli. Směs nejprve promíchejte vařečkou, poté rukama vytvořte kompaktní těsto, které by nemělo příliš lepit. Můžete podle potřeby přisypat trochu mouky. Těsto nechte v lednici aspoň hodinu uležet.
2
Vál posypte trochou mouky a oddělte zhruba 1/4 těsta. Vyválejte placku tenkou zhruba 0,5 cm a rozdělte ji na zhruba 10cm čtverce. Doprostřed každého čtverce vložte lžíci borůvek a slepte jednotlivé cípy těsta k sobě.
3
Poté knedlík vyválejte v dlaních. Uložte ho na pomoučený tác nebo na pečící papír, aby se nepřilepil k podložce, než vytvarujete zbylé knedlíky.
4
Knedlíky vařte v lehce osolené vodě pod pokličkou zhruba 5 minut, měly by vypnout na povrch.
5
Na hotové knedlíky na talíři rozdrolte nebo nastrouhejte tvrdý tvaroh, lehce je polijte máslem a posypte moučkovým cukrem. Právě množství másla a cukru je to, co rozhoduje, zda bude možné ovocné knedlíky zařadit i do hubnoucího jídelníčku a nebo půjde spíše o vydatnější pokrm.