alt-desktop

Kam na pracovní oběd v centru Prahy

23.05.2024

Doba čtení: 8 min

Business lunch je specifická disciplína. Je to příležitost setkat se s obchodním partnerem nebo klientem v příjemném a klidném prostředí, ideálně při několika chodech a možná i se skleničkou dobrého vína.

V takových případech vybíráme restaurace, kde je klid na rozhovor, kvalitní obsluha a výtečné jídlo. Proto jsme vybrali pár míst v centru Prahy, kam stojí za to si zajít, i když zrovna nemáte obchodní schůzku.


Oběd s výhledem


Skvělý oběd s výhledem je vždy dobrý plán. Když se usadíte v Mlýnci, ideálně na letní terase k tomu, naskytne se vám jeden z nejunikátnějších výhledů na Karlův most a Pražský hrad. Nejen že se budete kochat výhledem na tyto ikonické stavby, ale také výhledem na talíře z kuchyně Ládi Vaníčka. Sezónní menu se mění každý týden a ochutnáte třeba chřestovou polévku s lanýžem nebo gratinovaného halibuta.
 



Jen o kousek dál po proudu řeky se otevře podobný výhled z druhé strany, z restaurace a terasy CottoCrudo hotelu Four Seasons. Čekají vás italské klasiky v moderním pojetí, čerstvé ryby nebo nápadité vegetariánské chody.
 


Soukromí nade vše


Pokud patříte mezi ty, kteří vyhledávají především klid a soukromí, můžete cíleně zabloudit v uličkách Starého Města do restaurace V Zátiší. Jejich obědové menu je tradičně moderní, vycházející z tradičních receptů, které šéfkuchař Marek Šáda mění v moderní gastronomii. Žemlovku v jeho podání jste zaručeně nejedli.
 



Na stejné straně řeky můžete zamířit i do Trezoru Špork v restauraci Červený jelen, nově otevřeného na obědy od úterý do pátku. Oproti spíš pivní kultuře Červeného jelena je Trezor pod vedením Marka Fichtnera ukázkou fine diningu. Moderní česká jídla si poskládáte do menu podle toho, na co budete mít chuť, a rovnou můžete doplnit navrhovanými víny.



Pokud preferujete druhý břeh Vltavy, přesuňte se do hotelu The Augustine a do stejnojmenné restaurace ukryté za zdmi kláštera. Právě díky tomuto architektonickému pojetí si restaurace zachovala nádhernou zahradu, kde si ničím nerušeni užijete klidný oběd. A pokud si budete chtít vyšlápnout do kopce (nebo se tam svézt tramvají), zamiřte na Nový Svět a do restaurace Vinobona. V tomto malinkém domečku je stejně malá a útulná restaurace jen o pár místech, kde se budete cítit jako doma, akorát s jídly, která si doma nejspíš neuvaříte.
 



Uvolněnější nálada


Možná pro svůj business lunch vyhledáváte místa s víc uvolněnou atmosférou, ale přesto skvělým jídlem a servisem. Jedním z nich je restaurace La Gare zaměřená na francouzskou gastronomii jen kousek od Náměstí Republiky. Když vám ale nebude vadit vycestovat trochu za hranice centra, zamiřte do holešovické The Eatery. Moderní česká jídla šéfkuchaře Pavla Býčka vás tady budou bavit, stejně jakou spousta vín, která si sami dováží.
 


 

Podobné články

Pavel Štěpánek o řízení Mlýnce, změnách v gastronomii a proč je důležité dívat se za roh

Kateřina Hýlová , 04.06.2025

Naším hostem v podcastu Špetka chuti byl tentokrát Pavel Štěpánek – člověk, který je v Zátiší Group prakticky od samého začátku.

A nejlepší pražskou kantýnou se stává… Aspira Café v Butovicích od Fresh & Tasty!

Kristina Zábrodská , 23.05.2025

Čím kantýna v budově Aspira Business Centre, provozovaná už 7 let týmem z Fresh & Tasty, okouzlila porotu soutěže Kantýna roku a čím stále mile překvapuje hosty?

Tip na výlet: Po stopách Ferdinanda Porscheho se sklenkou vína

Kristina Zábrodská , 16.05.2025

Víte, co spojuje VW Brouka a Porsche? Oba vozy navrhl konstruktér Ferdinand Porsche, který pocházel z Vratislavic nad Nisou. Jeho rodný dům můžete navštívit a objevit tak jeho fascinující život a zrod automobilismu v Evropě. V pátek 23. 5. magickou atmosféru podtrhnou večerní prohlídky a degustace vína.