alt-desktop

Doba čtení: 10 min

Při příležitosti 130 let Škoda Auto se historické muzeum i současné výrobní haly otevřou výjimečně večer – v pátek 16. května. Komentované prohlídky doprovodí topinky a degustace řemeslného piva!

Muzejní noc skýtá možnost navštívit muzeum po zavírací době. Jakmile odejdou návštěvníci, sály potemní a ztichnou, exponáty vyniknou v celé své kráse. Nikdo je neruší, nefotí ani nehodnotí. Svědci minulosti tiše stojí a čekají na další obdivovatele. A těmi můžete být právě vy!

130 let automobilismu ve 2 hodinách

V pátek 16. května se Škoda Muzeum výjimečně otevře od 18 do 23 hodin. Při příležitosti Mladoboleslavské muzejní noci se ponese v duchu oslav výročí 130 let společnosti Škoda Auto. Prohlédnete si tak první vozy této legendární automobilky i další ikonické modely v muzeu i v depozitáři, nebo můžete zavítat do výroby, kde vznikají Octavie i elektroauta Enyaq a Elroq. Noční prohlídky výrobních hal se konají od 18:30 do 20 hodin a od 20:30 do 22 hodin a smějí na ně děti od 10 let. Půlhodinového komentované prohlídky muzea jsou v 18:30 a 21:00 a depozitáře v 19:00 a 21:30. Vstup je zdarma, na prohlídky je třeba se registrovat, od středy 14. května od 10 do 15 hodin na telefonu 326 831 190.

Atmosféru první poloviny 20. století podpoří jazzové a taneční melodie od Sester Havelkových a také nevšední Topinka show v Café Václav. Nasucho opečené krajíce chleba bývaly od poloviny 19. do poloviny 20. století nejčastější večeří. Podávaly se zpravidla s máslem, sádlem, sýrem, k polévce nebo meltě s mlékem. Šéfkuchaři Café Václav však připravili luxusní topinky s nejrůznějšími pomazánkami a ozdobami a pojali je jako zážitkovou show.

Barevné topinky a řemeslné pivo

„Koncept topinkové show, tedy přípravu topinek přímo před hosty, jsme zvolili záměrně tak, aby toto občerstvení krásně doplňovalo náš hlavní program, a to degustaci řemeslných piv z lokálního pivovaru Garp,“ vysvětluje Michal Čermák, manažer restaurace Café Václav, která také spadá pod Zátiší Group. Rodinný pivovar Garp z Bakova nad Jizerou se specializuje na řemeslná piva různých pivních stylů. Ochutnáte tak jejich klasický plzeňský ležák i svrchně kvašené aly.

„Místní mají tento minipivovar rádi a je nám blízký i konceptem udržitelnosti, chtěli jsme proto piva z Garpu představit i návštěvníkům Mladoboleslavské muzejní noci. Točíme ho totiž jen při speciálních akcích,“ doplňuje Michal Čermák.

V pátek 16. května jsou večer otevřena všechna muzea a galerie v Mladé Boleslavi a Škoda Muzeum spojí se Staroměstským náměstím a Leteckým muzeem historické autobusy Škoda. 
Tak vzhůru do Škodovky. Čekají tam na vás nejen auta z minulých 130 let, ale i skvělé topinky a výjimečné pivní speciály. 

Sladká tečka

Kromě topinek si v Café Václav můžete dát i oblíbené plněné sendviče, wrapy a croissanty z vlastní pekárny, domácí dorty nebo zmrzlinu. Hitem tohoto jara je dezert Káva s meruňkou a bílou čokoládou. Krém z mascarpone doplňuje omáčka z marinovaných meruněk a poleva z bílé čokolády a kávy.

Další mise

Mise s Volkswagen na Brand Experience 2025

Podívejte se na další událost Zátiší Catering na které se představilo 10 nových modelů aut!

Další mise

Podobné články

Sezona lanýžů právě začíná

Kristina Zábrodská , 05.11.2025

A Daniel Bureš z nich připravuje fantastické speciální menu, kterému letos dominují delikátní bílé lanýže. Užijete si je od 17. listopadu V Zátiší.

František Kšána, řezník, který vás naučí milovat maso

Kateřina Hýlová , 05.11.2025

V nejnovější epizodě podcastu Špetka chuti jsme přivítali jednu z nejrespektovanějších osobností českého řeznického řemesla – Františka Kšánu. Pokud někdo dokáže s vášní a respektem mluvit o mase tak, že zapochybuje i zarytý vegetarián, je to právě on.

Nové V Zátiší – slovanský kompas, nový design a nový začátek

Kateřina Hýlová , 24.10.2025

Když se mění jedna z nejikoničtějších restaurací v Praze, stojí to za pozornost. V nové epizodě podcastu Špetka chuti jsme si povídali o kompletní proměně vlajkové lodě Zátiší Group, restaurace V Zátiší, která letos prošla zásadní rekonstrukcí i redefinicí konceptu.