alt-desktop

Doba čtení: 10 min

Při příležitosti 130 let Škoda Auto se historické muzeum i současné výrobní haly otevřou výjimečně večer – v pátek 16. května. Komentované prohlídky doprovodí topinky a degustace řemeslného piva!

Muzejní noc skýtá možnost navštívit muzeum po zavírací době. Jakmile odejdou návštěvníci, sály potemní a ztichnou, exponáty vyniknou v celé své kráse. Nikdo je neruší, nefotí ani nehodnotí. Svědci minulosti tiše stojí a čekají na další obdivovatele. A těmi můžete být právě vy!

130 let automobilismu ve 2 hodinách

V pátek 16. května se Škoda Muzeum výjimečně otevře od 18 do 23 hodin. Při příležitosti Mladoboleslavské muzejní noci se ponese v duchu oslav výročí 130 let společnosti Škoda Auto. Prohlédnete si tak první vozy této legendární automobilky i další ikonické modely v muzeu i v depozitáři, nebo můžete zavítat do výroby, kde vznikají Octavie i elektroauta Enyaq a Elroq. Noční prohlídky výrobních hal se konají od 18:30 do 20 hodin a od 20:30 do 22 hodin a smějí na ně děti od 10 let. Půlhodinového komentované prohlídky muzea jsou v 18:30 a 21:00 a depozitáře v 19:00 a 21:30. Vstup je zdarma, na prohlídky je třeba se registrovat, od středy 14. května od 10 do 15 hodin na telefonu 326 831 190.

Atmosféru první poloviny 20. století podpoří jazzové a taneční melodie od Sester Havelkových a také nevšední Topinka show v Café Václav. Nasucho opečené krajíce chleba bývaly od poloviny 19. do poloviny 20. století nejčastější večeří. Podávaly se zpravidla s máslem, sádlem, sýrem, k polévce nebo meltě s mlékem. Šéfkuchaři Café Václav však připravili luxusní topinky s nejrůznějšími pomazánkami a ozdobami a pojali je jako zážitkovou show.

Barevné topinky a řemeslné pivo

„Koncept topinkové show, tedy přípravu topinek přímo před hosty, jsme zvolili záměrně tak, aby toto občerstvení krásně doplňovalo náš hlavní program, a to degustaci řemeslných piv z lokálního pivovaru Garp,“ vysvětluje Michal Čermák, manažer restaurace Café Václav, která také spadá pod Zátiší Group. Rodinný pivovar Garp z Bakova nad Jizerou se specializuje na řemeslná piva různých pivních stylů. Ochutnáte tak jejich klasický plzeňský ležák i svrchně kvašené aly.

„Místní mají tento minipivovar rádi a je nám blízký i konceptem udržitelnosti, chtěli jsme proto piva z Garpu představit i návštěvníkům Mladoboleslavské muzejní noci. Točíme ho totiž jen při speciálních akcích,“ doplňuje Michal Čermák.

V pátek 16. května jsou večer otevřena všechna muzea a galerie v Mladé Boleslavi a Škoda Muzeum spojí se Staroměstským náměstím a Leteckým muzeem historické autobusy Škoda. 
Tak vzhůru do Škodovky. Čekají tam na vás nejen auta z minulých 130 let, ale i skvělé topinky a výjimečné pivní speciály. 

Sladká tečka

Kromě topinek si v Café Václav můžete dát i oblíbené plněné sendviče, wrapy a croissanty z vlastní pekárny, domácí dorty nebo zmrzlinu. Hitem tohoto jara je dezert Káva s meruňkou a bílou čokoládou. Krém z mascarpone doplňuje omáčka z marinovaných meruněk a poleva z bílé čokolády a kávy.

Další mise

Mise s Volkswagen na Brand Experience 2025

Podívejte se na další událost Zátiší Catering na které se představilo 10 nových modelů aut!

Další mise

Podobné články

U zdroje: v sýrárně na kozí farmě

Kristina Zábrodská , 10.06.2025

V restauraci Mlýnec nově ochutnáte kozí sýry z Povltaví. Šéfkuchař Láďa Vaníček si je osobně vybral na farmě Kozí roh.

Pavel Štěpánek o řízení Mlýnce, změnách v gastronomii a proč je důležité dívat se za roh

Kateřina Hýlová , 04.06.2025

Naším hostem v podcastu Špetka chuti byl tentokrát Pavel Štěpánek – člověk, který je v Zátiší Group prakticky od samého začátku.

A nejlepší pražskou kantýnou se stává… Aspira Café v Butovicích od Fresh & Tasty!

Kristina Zábrodská , 23.05.2025

Čím kantýna v budově Aspira Business Centre, provozovaná už 7 let týmem z Fresh & Tasty, okouzlila porotu soutěže Kantýna roku a čím stále mile překvapuje hosty?